Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljamo vam Maju Nikolić i jednu netipičnu priču o životu travel blogera u Srbiji

Otkrivanje nesvakidašnjih evropskih destinacija, ali i skromnost, neutaživa glad za novim horizontima, drugačijim, nepravedno zapostavljenim, u nekoliko reči opis težnji naše sagovornice.

  Izvor: foto: Ivana Karić

Ko su zapravo travel blogeri?

Osobe koje vode jednu vrstu on-line dnevnika o svojim putovanjima. Tako bismo najprostije mogli opisati ove, mahom mlade ljude, pune avanturističkog duha, gladne novih kultura, gradova, iskustava, života. I bili bismo potpuno u pravu, makar kada je u pitanju Maja.

Ipak, tu se obavezno nameće još jedno neizbežno pitanje, ono koje našoj sagovrnici često postavljaju: Ko danas ima novca za učestala putovanja? Oni retki sa "normalnim" platama ili oni iz dobrostojećih porodica? 

Maja ne potpada ni u jednu od navedenih kategorija, iako je od 2008., kada je otpočela svoja putešestvije po Evropi do sada posetila 27 zemalja.

To i dalje nikako ne znači da su destinacije na koje odlazi luksuzne.

Probala je čuveni italijanski gelato u Sijeni, otkrila svet čarobne keramike u Delftu, posetila grob Oskara Vajlda na Per Lašezu u Parizu, pila ukusno belgijsko pivo u briselskom pabu, vozila motorni čamac na jezeru u podnožju Alpa i idela i doživela još mnogo, mnogo toga, što na temeljan i zabavan način opisuje na svom blogu.

foto: Ivana Karić

Njena putovanja su nesvakidašnja, ali svakako i način na koji na njih odlazi. Malo je onih koji bi se odrekli komfora ili odvajali novac sa strane čitavu godinu, ali tako izgleda život osobe u Srbiji kojoj putovanja postanu prioritet.

S obzirom da je njeno radno vreme redovno, pet dana u nedelji po osam sati, za jednu sasvim prosečnu platu, i nešto manje od sve ukupno dvadesetag dana odmora u godini, mudro planira svaki svoj "izlet". Baš onako kako planira svoja putovanja, tako ih po završetku i zapisuje, brižljivo i odmereno. Ne želi ništa bitno da izostavi, ne samo ono što morate videti, već i ono što je na nju ostavilo poseban utisak.

Maja nije profesionalni travel bloger, ne piše zbog novca, već zbog sebe, ali i zbog velike ljubavi prema pisanju.

Što se primećuje i dok čitate njene putopise, koji vas vrlo lako smeštaju u suncem obasjanu Sijenu i siv jesenji dan u istočnom Berlinu. To su primetili i njeni prijatelji, koji su jednim delom odgovorni za to što je oživeo blog: majusnikolicmajus.com

Šta Maja ima da kaže o svojim nesvakidašnjim putešestvijima, otkrijte na sledećoj strani: 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity