1. Momi & Toy's Creperie

Inspirisan francuskim palačinkarnicama, ovaj lanac ukusnih crêpe štandova postao je slatka atrakcija japanskih desert restorana u Tokiju. Obavezna lokacija za sve Matcha fanove!

2. Purikura No Mecca

Gejming centri, ili kako ih u Japanu zovu, ge-sen, jesu mesta okupljanja zaljubljenika u igrice. Potpuno je shvatljivo zbog čega ljudi postaju deo kulta Purikure. Digitalno obrađene fotografije automatski ispravljaju nedostatke, povećavaju oči i izdužuju trepavice (te ubrzo izgledate kao anime verzija sebe). Posle udešavanja i poziranja sliku ukrašavate na ekranu uz pomoć elektronske olovke. Ovo je mesto gde najviše lokalaca i turista provodi svoj vikend.

3. Omotesando Ukai-Rei

Postoji nešto predivno i nadrealno u odlasku u Ukai-tei, teppanyaki restoran sa Michelinove liste u Omotesandu (japanskom pandanu Jelisejskih polja). Veliki deo šmeka vrsta je privatnog šoua u kome kuvari pripremaju obroke ispred vas. Taj ritual neverovatno je interesantan, skoro hipnotišući. Sam jelovnik menja se zavisno od godišnjeg doba, baš kao i moda. Tokom sezone Sakure (cvetanja trešnjinog drveta) u ponudi je sashimi punjen ovim cvetom!

4. Harajuku

Koliko je poznat po sušiju, toliko je pre nekog vremena Japan postao čuven i po nekomercijalnim trendovima. Harajuku je najneobičniji kraj u Tokiju, u kome se oseća veliki uticaj mode, muzike i kulture. Provesti tamo neko vreme tokom vikenda apsolutno je neophodno.

Stilovi u Harajukuu: Cosplay, Lolita, Punk, Gyaru

ACDC Rag - Ovo je mesto gde ćete naći sve, od Lolita naočara za sunce do unikatnih teksas jakni sa amblemima koje nećete videti ni na kome drugom.

Bubbles: Osetićete se kao da ste ušli u kuću lutaka. Ovde pazarite pastelne džempere, čupave futrole za telefon i baršunaste čokere.

Hysteric glamour: Ukoliko ste ljubitelj teksas prsluka i majica sa printovima, Hysteric Glamour je mesto za vas! Opuštena kalifornijska estetika i rock'n'roll atmosfera pomoći će vam u kreiranju slojevitog grunge looka, koji sadrži i ponešto japanske estetike.

Lazy Hazy Planet (LHP): Ovo je najskuplja radnja u Harajukuu. Od sequinsa do gotha, od Levisa do kože, LHP ima sve. Savršeno mesto za eksperimentisanje novim izgledom.

5. Elle Cafe

Maison Sarah Lavoine - dizajnerka enterijera. ELLE cafe glavna radnja otvorena je u novembru 2016. u Aoyami, sa menijem punim zdravih stavki, poput sveže pečenih organskih peciva bez glutena i svežeg sezonskog povrća, estetski toliko lepo prikazanog da vas skoro grize savest što ćete ga pojesti. Elle Cafe poseduje čak i program pročišćavanja sokovima!

6.  Opening Ceremony Shop 

Ova multibrend radnja smestila se u maloj uličici pored Omotesandno puta, a u njoj se nalaze najveća imena iz sveta mode. Ali, nije samo odeća ono što privlači pažnju, već i lutke sa džinovskim okom umesto glave, koje ovoj radnji daju unikatan izgled.

7. Tokyu Plaza

Jingumae prelaz mesto je gde se Omotesando i Harajuku presecaju. To je kapija tokijske mode. Velika struktura nalik zamku delo je Hiroshi Nakamure, nagrađivanog arhitekte koji je pomogao pri dizajniranju novih terminala na Haneda aerodromu. Tokyu Plaza zvanično je postala dom za velike modne kuće kao što su American Eagle i Tommy Hilfiger, kao i za mnoštvo manjih japanskih brendova.

Tekst: Anja Stojković

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/