Malta

Već neko vreme postoji ta opsesija Valetom, glavnim gradom Malte koji je proglašen za Evropski grad kulture za 2018.

Mediteransko ostrvo spada u ona "privilegovana" mesta jer ima u proseku 300 sunčanih dana u godini i kilometarske božanstvene plaže.

Čile

Ova država Latinske Amerike sa spektakularnim krajolicima koje podrazumevaju nacionalni park Torres del Paine (Plavi tornjevi) ali i brojna lednička jezera, glečer Gray, veličasntevene vodopade, rezervate ptica, šumska prostranstva i bogat životinjski svet. 

Južna Koreja

Seul, glavni grad Južne Koreje poznat je po neverovatnoj arhitekturi, a nudi ogroman izbor sjajnih muzeja.

Njegova poslednja atrakcija je High Line, impresivan park koji je napravljen na starom autoputu iz 70-ih godina prošlog veka. Ovaj "put" pretvoren je u zelenu oazu prepunu klupa, zanimljivih kafića, biblioteka, chill spot mesta.  Verujte nam na reč da ovako nešto niste videli, izgleda P R E L E P O.

Portugal

Sjajna klima, piktorenski gradovi, prelepa prirodna prostranstva i neke od najboljih evropskih plaža uz pristupačne cene mamac su već neko vreme za turiste.

Đžibuti

Država u Istočnoj Africi predstavlja onu egzotičnu divljinu koja privlači sve veći broj turista u okrilje svog raja. Filmske pustinje, veličanstvene plaže i ronjenje sa ajkulama, pa ko bi tome odoleo?

Pogledajte na drugoj strani preostalih pet sa spiska Lonely Planet:

PageBreak

Novi Zeland

Spektakularna priroda, ona od koje zastaje dah već neko vreme učinila je da Novi Zeland bude ne samo zanimljiv filsmkim stvaraocima ( ovde je snimljena trilogija Gospodar prstenova) već i običnim turistima koji od putovanja uvek žele više. Žele avanturu koju će pamtiti. I taj spoljni raj u kome će uživati.

Gruzija

Istorijski biser ovog dela Evrope - Tbilisi spada u popularna turistička mesta. Simbol grada je tvrđava Narikala koja "gleda" na džamiju i turska kupatila.

Mauricijus

Veliko plavetnilo Indijskog okeana okružuje ovo ostrvo koje sledeće godine slavi 50 godina nezavisnosti. Tropski raj, zar biste stvarno odbili odmor na ovom mestu?

Kina

Veliki kineski zid je odavno jedna od top 10 atrakcija sveta. Najduži zid na svetu i jedino zdanje koje se vidi sa Meseca, pre deset godina je uvršteno u nova svetska čuda. Ipak, Kineski zid nije jedini razlog da posetite drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu ( Indija prva). Tu je i Zabranjen grad kao i Gargantuan kula u Šangaju, ali i raznolika kuhinja i kontrasti koji čine da se osetite kao da ste promenili planetu, a ne samo vremensku zonu i zemlju.

Južna Afrika

Od Kejptauna do Nacionalnog parka Kruger, Južna Afrika je oduvek bila jedna od najzanimljivijih zemlji na svetu. Država koja nudi raznovrsnost, miks kultura, prelepu prirodu i divljinu za sve avanturiste. Sledeće godine ova zemlja će raznim manifestacijama obeležiti vek od rođenja Nelsona Mandele.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/