Evropa je oduvek važila za atraktivan kontinent kada su putovanja u pitanju, te privlači veliki broj turista širom sveta.

Lepeza gradova koje vredi posetiti je široka, pa vam u susret prvomajskim praznicima skrećemo pažnju na neke manje popularne destinacije.

Brisel (Belgija)

Kao sedište evropske komisije, Brisel svakako nosi epitet multikulturalnog grada. Dok hodate njegovim ulicama, primetićete francusko nasleđe, što ne čudi, s obzirom na to da su ove dve zemlje susedi.

Međutim, Brisel ima i svoje osobenosti zbog kojih ga vredi posetiti, a one se ogledaju u kulturi i umetnosti. Pošto je u pitanju glavni grad Belgije, Brisel je lako dostupan, što ga takođe izdvaja na turističkoj mapi starog kontinenta.

Ženeva (Švajcarska)

Zbog blizine Alpa, Ženeva spada u red gradova koje vredi posetiti i uživati u njegovim prirodnim lepotama. Posebno se izdvajaju dvorac Šilon, jedan od najpoznatijih dvoraca u zemlji, kao i Ženevsko jezero. Šetnja obalom i obilazak grada podjednako prijaju kako u zimskim, tako i u letnjim mesecima. Zato, posetite ovaj grad i doživite nesvakidašnje iskustvo.

Firenca (Italija)

Ovaj italijanski grad privlači svojim zdanjima ne samo strane turiste, već i Italijane iz drugih gradova. Istorija vas vreba iza svakog ćoška, pa se osećate kao u bajci, i stvarate uspomene koje ćete dugo prepričavati. Ovde možete probati preukusne specijalitete italijanske kuhinje, a zatim se otisnuti u svet kulture i umetnosti, i uživati u šetnji po uličicama kolevke renesanse.

Minhen (Nemačka)

Predivno okruženje u vidu Bavarske šume, svrstava Minhen u gradove koje morate posetiti. Poznat je po automobilskoj industriji, tako da, ako želite sebi da priuštite najnoviji automobil, zaputite se upravo tamo. Zamak Nojšvanštajn koji krasi ovaj grad, spada u lokalitete koje vredi posetiti zbog bajkovitog izgleda i prirode.

Madrid (Španija)

Španska prestonica, koja je u senci popularnije Barselone, dom je vlade, ali i kraljevske porodice. Kraljevska palata predstavlja impozantno zdanje koje ne treba zaobići prilikom posete ovom gradu. Pored toga, Madrid nudi veoma ukusnu trpezu na kojoj su razne vrste tapasa, tako da ćete biti u prilici da doživite špansku kuhinju u najboljem svetlu. Ako mislite da je Madrid samo grad fudbala, i da svojim gostima nema puno toga da ponudi, varate se. On je grad u kome možete doživeti svoju bajku.

Oslo (Norveška)

Skandinavski gradovi su pristupačniji nego ikad. Prestonica Norveške predstavlja kosmopolitski grad i zato spada među najatraktivnije gradove ovog dela Evrope. Ono po čemu je jedinstven jeste osećaj da ste na minut od okolnih država starog kontinenta, dok vas kratka vožnja vozom vodi do ledenog severa. Za sve ljubitelje dobre muzike i bogatog noćnog života, Oslo nudi dobru zabavu, tako da ćete uživati.

Izvor: City magazin

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/