Čuveni magazin i sajt namenjen putoljopcima Condé Nast Traveller, sproveo je svojevrsnu anketu među poznatim travel blogerima, putopiscima, ali i ljubiteljima putovanja generalno, koji dobar deo godine provode otkrivajući fanatastične lokacije širom sveta.

Pitanje je bilo: koji hoteli imaju sobe s pogledom koji oduzima dah?

S obzirom da su u pitanju vrsni putoholičari, koji pritom poseduju istančan ukus za estetiku, te naravno veliki hedonisti, njihov sud je i te kako merodavan.

Pročitajte u nastavku koje hotele su oni istakli:

Soba 408, Hotel Eden (Rim - Italija)

"Boravak u bišoj vili sa pogledom na Španske stepenice, tokom mog prvog boravka u Rimu, bio je nadrealno iskustvo. S obzirom na jet leg, od koga smo patili ja i moj dečko, to je podrazumevalo da ustajemo prilično rano, otprilike oko 7:30 ujutru, a bili smo na pet minuta od čuvenih stepenica, što znači da smo bili tamo pre svih ostalih. Mogla bih se zakleti da ja vezduh u Rimu jednostavno začinjen bosiljkom. Držali smo prozor otvorenim tokom čitavog dana, ne bismo li udisali ovaj mio miris. Nije nam čak smetalo ni što je par Italijana uvek glasno razgovaralo ispod našeg prozora", opisuje Janice Joostema.

Soba 9, Fluhalp (Cermat - Švajcarska)

"Jedini način da dođete do ove veličanstvene planinske kolibe jeste žičarom, koja kreće nadomak jezera Stilze, a potom pešačite još nekih pola kilometra. Svako parče nameštaja činiće kao da ste zakoračili u prošlost, a pogled na čuveni vrh Matehorn neverovatan je iz svakog ugla. Ja sam Švajcarac i video sam ovaj vrh bezbroj puta, ali kada imate priliku da gledate ovu planinu kroz prozor iz praktično neposredne blizine i to u rano letnje predvečerje sa laganim povetarcem koji vas miluje i nežnim svetlom oko vas, ovaj prizor vas primorava da sednete i jednostavno samo uživate u pogledu", objašnjava Mattias Nutt.

Tonara di Skopelo (Obala Golfo - Sicilija)

"Tonara je bivši posed sa brojnim starim kamenim barakama, koje su sada pretvorene u sobe sa velilčanstvenim pogledom na severozapadnu obalu Sicilije. Ujutru bih plivala do predivnih stena koje se zovu faraglioni. Noću, sa suprugom i prijateljima sedela bih ispod dreveta limuna i ispijala vino, posmatrajuči site ove stene, razmišlajući samo o tome kako su talasi tokom milenijuma unazad učinili da od ovih stena vajarsko remnek delo prirode", opisuje Olia Hercules. 

Soba 320, Hacijenda Na Xamena (Ibica - Španija)

"Pogled iz soba, koje se nalaze u jedinstvenom spa hotelu smeštenom praktično na litici, gleda na spokojnu severnu obalu. Moja soba gledala je na malu plavu luku, a nadomak nje nalazio se i rt San Miguel. Jednog poslepodneva grupica ribara usidrila je svoje čamce nadomak obale, skinuli su sa sebe košulje, legli na pramce čamaca i uživali u ljuljuškanju talasa, dopuštajuči im da ih more uspava nakon ručka. Pomislio sam za sebe: prilično divan život imaju", kaže Darren McDonald.

Apartman Fernão Mendes Pinto, palata Belmonte (Lisabon - Portugal) 

"Lisabon poseduje posebnu vrstu osvetljenja. Ova svetlost je toliko jaka i blještava na samom osvitu dana, da se čini kako je svetlost prosto isprala vazduh! Jutra na ovom mestu moj su omiljeni deo dana, jer je sve mirno i spokojno. Sa prozora ove bivše palate iz 15. veka , sve što možete čuti jeste cvrkutanje ptica i crkvena zvona, a pogled oduzima dah", priča Sivan Askayo.

Soba 310, Cristallo Resort & Spa (Kortina d'Ampeco - Italija)

"Pogled na Dolomite sa kojih puca vidik na d’Ampezzo dolinu, umeo je da me prikuje za terasu dobar deo dana. Naručila bih kajganu i borovnice za doručak, a proseko pre večere i uživala u pogledu koji se proteže preko čitave doline. Sedeći tako i uživajući u letnjem povetarcu, zamišljla bih kako planine i ovaj pogled izgledaju tokom hladnih zimskih jutara. Sigurna sam da je sve još magačnije kada sneg prekrije ovu čarobnu prirodu", opisuje Andrea Tamburrini.

Apartman C7, Hotel Portillo (Portiljo - Čile)

"Noću bih ostavljao razmaknute zavese, ne bih li se probudio sa suncem na licu i pogledom na lagunu. U zoru voda bi postajala osvetljena nijansama plave, koje bi menjala ton tokom dana kada bi sunce prelazilo preko Anda", kaže Alfredo Gildemeister.

Soba 4, Singita Boulders bungalov (Nacionalni park Kruger - Južna Afrika)

"Ovo mesto je zaista jedno od najlepših stvari koje sam ikada iskusila. Ukoliko planirate put u Južnu Afriku, najtoplije vam ga preporučujem, promeniće vam život", kaže Rachel Coleman.

Vila Josephine (Tandžir- Maroko)

"Pogled sa terase puca zelenilo i palme, koje okružuju čitav hotel. Upravo je terasa idealno mesto za uživanje u happy hour satnici, s obzirom da je u ovoj vili stacioniran jedan od mojih omiljenih barova", kaže Matt Hranek.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/