A kada ih posetite, zasigurno ćete im se opet poželeti vratiti.

Firenca, Rim i Venecija su planetarno popularana italijanska turistička odredišta. Reč je o posebnim gradovima koji vekovima plene svojim posebnostima, od prirodnih lepota do kulturnih i istorijskih znamenitosti, proslavljenih u književnim delima i filmskim pričama.

No, to su mesta na koja je bolje ne putovati ukoliko želite intiman odmor.

(Fly solo: 7 najboljih zemalja za samostalno putovanje)

Za ovakvu vrstu odmora a u duhu belle Italie i osećaja dolce far niente, predstavljamo vam tri manje poznata gradića.

Tropea, Kalabrija

Iako još uvek nije mega popularno turističko središte, Kalabrija je skriveni dragulj na jugu Italije, koji bi svako trebao posetiti barem jednom u životu. Grad Tropea je lep stari grad prepun slikovitih zgrada i izvrsnih restorana. Takođe je okružena peščanim plažama koje su idealne za uživanje tokom toplih meseci.

Alberobello, Puglia

Alberobello je lep grad u blizini Barija. U njoj se nalaze trulli, bele zgrade koje izgledaju kao kuće iz bajki. Selo je lavirint uskih ulica i lepih piazza, a ima i prekrasan vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Zahvaljujući svojoj lepoti, Alberobello se našao na popisu UNESCO-ve svetske baštine.

Bergamo, Lombardija

Zaboravite Milano – prava zvezda Lombardije je Bergamo, grad koji često putnici zanemaruju, ali kada ga jednom otkrijete, uvek će vas  privlačiti poseban šarm glavnog grada regije. Ovaj romantični grad opasan zidinama jedan je od najlepših u Italiji i ispunjen je kamenim ulicama i starim palatama.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/