Rim je mesto koje morate da posetite ukoliko želite da vaša ljubavna priča procveta na poseban način, u sred bogate istorijske baštine, jedinstvene arhitekture i važnih kulturnih ikona.

Na putovanju odaberite najromantičnije detalje u Rimu i istražite najbolje gradske tačke sa svojom boljom polovinom. Od dugih šetnji u sumrak do razgledanja grada, ovde se nudi širok izbor aktivnosti za zaljubljene parove. Razlog zbog koga je Rim ujedno i idealna destinacija za medeni mesec.

Fontana di Trevi

Čuvena lokacija, smeštena na kraju Aqua Device, nije jedina, ali svakako je najveća barokna fontana u Rimu, visoka 25,9 m i široka 19,8 m. Mermerna statua Neptuna - Boga mora, omeđena sa dva Tritona, spektakularnim vajarskim delima urađenim u baroknom maniru, privlači turiste, a pogotovo parove. 

Bacite kovanice u fontanu za sreću i uživajte u zapanjujućim efektima svetla i sene. Najbolje vreme za posetu fontani Trevi je rana večer kada se plava večernja svetlost stapa s fontanom i uličnim svetlima koja stvaraju romantičnu atmosferu.

Pincio vrt

Ukoliko ste u potrazi za spokojem i blaženstvom, onda vreme možete provesti i u Pincio vrtu. Ovde uživajte u pogledu na trg Piazza del Popolo odakle se pruža i predivan pogled na baziliku sv. Petra i brdo Gianicolo.

Bujan zeleni vrt, spektakularan pogled na Rim, mirne staze povezane sa vilom Borghese preko pešačkog mosta, vodenog sata i obeliska, neke su od jedinstvenih čari ovog mesta.

Bar na krovu hotela Raphael

Bar na krovu hotela Raphael jedno je od najromantičnijih mesta u Rimu gde možete uživati u večeri sa nezaboravnim pogledom na gradski pejzaž i monumenalne spomenike, a za vreme zalaska sunca prizor je krajnje filmski. Uživajte u čaši penušavog vina i upijte ljubav.

Ponte Sant’Angelo

Ponte Sant’Angelo ili “Most anđela” jedna je od spektakularanijih rimskih građevina izrađena od mermera koja se može pohvaliti svojom skulpturom, arhitekturom i veličinom. Sa skulpturama Petra i Pavla na ulazu, most preko reke Tibar nudi upečatljiv pogled na Castel Sant’Angelo. Ovo je jedno od čuvenih romantičnih mesta u Rimu poznato kao omiljena destinacija za ljubljenje.

Španske stepenice

U pitanju je jedna od najpopularnijih turističkih lokacija u Italiji. Namena im je bila da povežu špansku ambasadu Bourbon sa francuskom crkvom Trinità dei Monti. Veliki broj scena iz popularne romantične komedije Roman Holiday u kojoj glume Audrey Hepburn i Gregory Peck snimljene su ovde.

Izvor: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/