Španija poseduje bogatu istoriju, odličnu kuhinju, prelepu arhitekturu, a smeštena je pritom na jugozpadu Evrope - nadomak mediteranskog mora, zbog čega poseduje i izuzetno prijatnu klimu tokom čitave godine.

U pitanju je zemlja koja se diči vrlo šarenolikim izborom mesta za uživanje i otkrivanje.

Baš zbog ovog izobilja koje nudi posetiocima, Španija postaje sve omiljenija destinacija za letovanje.

S obzirom da španska kuhinja važi za jednu od najboljih na svetu, preporuka svakog posetioca ove zemlje jeste poseta restoranima tradicionalne kuhinje, koji su rasprostranjeni praktično na svim lokacijama, jer su poseban ponos zemlje.

Kada je u pitanju noćni život ističu se naravno Ibica i Majorka, ali i popularno letovalište Ljoret de Mar, kao i sama prestonica - Barselona.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, onda je neophodno da posetite veličanstvene parkove prirode Asturiasa, a ako ste ljubitelj istorije to je onda čarobna Andaluzija.

Kada su u pitanju letovališta izbor je ogroman, te je izuzetno teško napraviti selekciju. Međutim, pojedine lokacije su se zahvaljujući svojim specifičnostima i kvalitetu ipak istakle.

Kosta Brava

Još uvek delimično neotkriven od strane turista jeste sever Kosta Brave, koji obuhvata obalu Katalonije. Lepota i šarm starih luka i uličica očuvana je u ovom delu zemlje. More je tirkizno, a flora i fauna bujaju na peskovitim plažama. Posebno se ističu skrivene uvale i pećine sa kristalno čistom vodom.


Lanzarote

Jedna od medijski najmanje plasiranih lokacija svakako je Lanzarote na Kanarskim ostrvima.

S obzirom da je u pitanju arhipelag vulkanskog porekla, ovo je jedna od najživopisnijih lokacija Španije. Na Lanzroteu postoji oko 300 vulkana, čitava mreža nestvarnih pozemnih pećina i jezera, retke biljne i životinjske vrste, bezbroj dina. Plaže na ovom ostrvu pariraju nekim od najlepših tropskih na svetu.


Tenerife

Neizvodivo je spominjati najbolja i najlepša mesta u Šoaniji, a nepomenuti Tenerife - najveće ostrvo u kanarskom arhipelagu. Jedan od razloga koji Tenerife čini posebnim, jeste priroda, ovde se nalazi nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a. Još jedna važna stavka na ovom čuvenom ostrvu jesu stari gradovi koji mahom izgledaju onako kako su i pre nekoliko vekova.

Kada su u pitanju plaže, Tenerife se izdvaja po jednoj zanimljivoj posebnosti - plažama sa sitnim crnim peskom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/