Znamo koliko ste puta izgovorili reč putovanje u prethodnih par meseci - nebrojano. Bez obzira na to što okolnosti ne obećavaju, nama ne ponestaje entuzijazma da svakog dana razgledamo i planiramo neka buduća putovanja.

Načuli smo da vizuelizacija pomaže (a i opušta), te pronašli top 5 destinacija koje možemo da obiđemo virtuelno.

Kraljevske sobe u Bakingemskoj palati, voćni koktel na plažama Arube, šetnja Diznilendom - sve je moguće putem novih 360° video-obilazaka najpopularnijih svetskih atrakcija.

Dok san ne postane java, naoružajte se dobrom energijom, udobno se smestite i započnite neko od svojih virtuelnih putovanja.

1. Bakingemska palata

Otkrijte kako izgleda dom kraljice Elizabete II, od famoznog velikog stepeništa, preko Belog i Plavog salona, pa sve do Ballrooma, gde se skupljaju investitori na banketima.

2. Muzej Luvr

Još jedan bonus virtuelnih obilazaka - nema gužve i velikih redova ispred omiljenih kulturnih znamenitosti. Pogledajte izbliza pariski muzej umetnosti, kao i slavnu Mona Lizu, te zavirite u alternativne izložbene prostore i ponude. Odmah nakon toga, možete da se popnete i na vrh Ajfelove kule, odakle se pruža panoramski pogled na Pariz.

3. Diznilend vožnje

Čak i u karantinu možete da osetite čaroliju Diznilenda - da uzmete vožnju brodom kroz Frozen's Ever After ili krenete put mora do Male sirene. Deset odabranih virtuelnih vožnji daju vam mogućnost da unapred odlučite koju avanturu ćete odabrati prilikom posete magičnom Disney carstvu.

4. Maču Pikču

Putovanje u Peru nudi vam da iskusite jedno od 7 svetskih čuda - Maču Pinkču, sveti grad Inka. Ukoliko imate strah od visine, virtuelni obilazak će svakako biti bolji izbor. Hodajte Mesečevog hrama kao najviše tačke, uđite u reku Urubamba, i provedite jedan dan među najljubaznijim meštanima na svetu.

5. Aruba

Možda nećete moći da dobijete potrebnu dozu vitamina D, ali sunca, mora i peskovitih plaža vam neće manjkati. Takođe, uputite se u grad da posetite znamenitosti Arube i otkrijete živopisnu holandsku arhitekturu.