Strastveni skijači ni ove godine ne odustaju od putovanja i svog omiljenog zimskog sporta. Svež vazduh, veličanstvene panorame i adrenalin pri skijanju jesu ono za čim čeznemo u monotonoj svakodnevici. Kada na sve to dodamo pucketanje kamina, kuvano vino i idilične planinske brvnare - postaje jasno da nam je neophodan mali predah i beg u prirodu.

Zemlje širom sveta preduzele su posebne mere predostrožnosti, kako bi zimovanja bila bezbedna za sve posetioce. Smanjeni su kapaciteti, poštuje se distanca, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru. Ali - pristajemo na sve ukoliko nam je dopušteno da otputujemo i uživamo u zimskim radostima sa svojim najmilijima.

Interesantno je što je na mnogim skijalištima u Evropi uvedeno pravilo da u gondoli žičara možete da se vozite samo sa svojim saputnicima, zbog čega je više nego ikada poželjno da na put krenete sa članovima porodice ili prijateljima.

Pre nego napravite rezervaciju, dobro istražite ograničenjaputovanja kako u našoj, tako i u zemlji koju planirate da posetite.

Bilo da ste u potrazi za opuštanjem, luksuzom ili izazovnim rutama za testiranje vaših skijaških veština, donosimo vam 5magičnih destinacija. Čak iako niste u mogućnosti da krenete na put ove godine, zapišite ih i sačuvajte za neka bolja vremena!

1. Cermat, Švajcarska

2. Val d'Izer, Francuska

3. Val Gardena, Italija

4. Jasna, Slovačka

5. Zelden, Austrija