Škotska poseduje neke od najživopisnijih pejzaža, ne samo u Velikoj Britaniji, već generalno u svetu.

Ovo je zemlja koju morate posetiti ako ste ljubitelj istorije, epske fantastike, srednjovekovne arhitekture, ali i prirode, pa i noćnog života, ma zapravo ukoliko sebi možete priuštiti put od skoro 3.000 kilometra, ova zemlja se mora naći na vašoj turističkoj mapi.

Dočekaće vas bajkoviti prizori u kom god pravcu da krenete. Nepregledna polja zelenila presecaju brojna jezera, a na okolnim brdima ponosito stoje zamci koji gledaju na još nepreglednije vodeno prostranstvo Severnog mora. 

Varate se ukoliko mislite da kišovito i mahom hladno vreme poput onog u komšijskoj Britaniji i Irskoj, kvari prosek ovoj čarobnoj zemlji koju nazivaju i ostrvom oblaka, ali samo zbog toga što su oblaci ponekad toliko nisko da imate osećaj kako možete da ih dodirnete.

Naime, zahvaljujući Golfskoj struji  kojom sa jugoistočne obale Amerike stižu topli vetrovi, južni delovi zemlje blagosloveni su blagom klimom, a zahvaljujući njoj obale južne Škotske leti se pretvaraju u kupališta. Isto važi i za jezera, koja nisu ništa manje popularna tokom letnje sezone.

Iako će vas prirodne lepote fascinirati, obavezno ponesite rezervnu sd karticu za fotoapart, jer su čak i sela u ovoj zemlji svojevrsni povratak u viteško vreme, dok su veliki gradovi poput Edinburga i Glazgova posebna atrakcija, kako zbog ušuškanih pabova sa domaćom hranom i nezaobilaznim pivom, ali i vrhunskim viskijem, tako i zbog mnoštva muzeja, veličanstvene arhitekture i o da, nezaboravnim noćnim provodom.

Pogledajte u galeriji najlepše kutke ove jedinstvene zemlje >>>>

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Magično je definitvno najbolji pridev kojim se može opisati zemlja sa čak šest gradova pod UNESCO zaštitom, a gradovi nikako nisu samo ono što treba da vidite.