To je makar ona prva i osnovna stavka, ali činjenica je i to da kada ste žena nikada ne možete baš potpuno da se opustite i lutate sami nepoznatim krajem.

Zato je od velike važnosti da zemlje u koje bi žene mogle putovati u avanturističkoj, solo varijanti, budu sigurne. Niko vam naravno ne može garantovati potpunu sigurnost, ali sve što možete sprečiti i svaka neprijatnost i opasnost koju možete zaobići, više je nego dobrodošla.

Naša preporuka je da ukoliko ste se već odvažili na ovakav vid putovanja ili tek planirate, svakako, koliko god je to moguće, izaberete proveren smeštaj. Zahvaljujući internetu danas su nam oavakve informacije dostupne u mnogo većoj meri nego ranije, zato podrobno istražite sve što možete.

Naoružajte se mapama, uputstvima, priručnicima, pa čak i kompasom, svakako punom telefonskom baterijom i krenite u svoju malu nezaboravnu avanturu.

Ono što je sigurno to je da će vam ovakva vrsta putovanja, zaista pružiti nezaboravno iskustvo.

Mi smo se potrudli da vam polazak na ovaj put olakšamo koliko možemo, te vam predstavljamo listu od 14 gradova u Evropi, ali i u svetu, koji važe za najsigurnije po turiste, kako zbog smanjene stope kriminala, najmanje zabeleženih incidentata, tako i zbog samo standarda ovih gradova i njihove posebne atmosfere.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Lepota samostalnog putovanja ogleda se u prepuštanju i uživanju u svemu onome što je vama važno, zanimljivo i bitno da vidite i doživite. Samo vama i nikome drugom. Sloboda, sloboda, sloboda sa velikim S!