Novogodišnji i božićni praznici nude svu magiju koja vam je potrebna za bekstvo na planinu na kojoj je uživanje u zimskim sportovima ili prijatnim i ušuškanim kućicama.

Ukoliko želete da saznate mesta gde sneg pada tokom najhladnijih meseci, mi smo tu da vam pomognemo u izboru najboljih destinacija za posetu ove zime.

Sa gustim, prašnjavim snegom kroz koji možete gaziti, veličanstvenim vrhovima za skijanje i šarmantnim hotelima u kojima ćete se sklupčati na kraju dugog i aktivnog dana, ovo je samo nekoliko mesta koja su još lepša kada zima pokuca na vrata.

Vreme je da konačno uživamo u tom belom Božiću o kojem smo sanjali.

Alpi, Švajcarska

Za sofisticirani snežni beg, uputite se u Švajcarsku gde vas čekaju zadivljujući Alpi. Sa šumama prekrivenim snegom, ledenim vrhovima i blistavim jezerima, ovo je predivno mesto za odmor u zimskoj sezoni. Jedan od najboljih načina da doživite švajcarske Alpe zimi je vožnja Glacier Ekpress-om, kultnim crvenim vozom koji je poznat kao jedan od najsporijih ekspresnih vozova.

Jedan od najboljih načina da doživite švajcarske Alpe zimi je vožnja Glacier Ekpress-om.
Shutterstock 

Josemiti, Kalifornija

Nacionalni park Josemiti pruža spektakularan pogled tokom cele godine, ali nikada nije čarobniji za posetu nego zimi. Njegove ogromne granitne litice i ogromna stabla sekvoje obloženi belim snegom pružaju mnogo aktivnosti tokom dana. Skijajte ili se ukrcajte niz Badger Pass ili prošetajte nekom od Valley Loop staza.

Nacionalni park Josemiti pruža spektakularan pogled tokom cele godine, ali nikada nije čarobniji za posetu nego zimi.
Shutterstock 

Tromso, Norveška

Snežno mesto koje je takođe živahno i zabavno, Tromso se ističe kao idealan za posetu. Zimi možete gledati polarnu svetlost, posetiti arktičku katedralu i juriti kroz sneg na sankama koje predvode psi. Arktički grad je savršen za toplinu i uživanje sa lokalnim stanovništvom. Tu su ukusni morski plodovi koje možete probati, sezonski festivali za proslavu i mnogi restorani i kafići koji će vas zagrejati.

Snežno mesto koje je takođe živahno i zabavno, Tromso se ističe kao idealan za posetu.
Shutterstock 

Dolomita, Italija

Sa svojim snežni padinama, 138 kilometara Velikog puta Dolomita pruža jedan od najlepših svetskih prilaza sa svojim nazubljenim vrhovima. Dolomiti su jedna od najlepših destinacija u Italiji i sjajno mesto za posetu u zimskom periodu. Za skijanje, Kortina, Arabba i Selva Gardena su idealna mesta, dok su živopisna sela Colfosco, Corvara and San Cassiano poput sna iz bajke.

Dolomiti su jedna od najlepših destinacija u Italiji i sjajno mesto za posetu u zimskom periodu.
Shutterstock 

Južna obala, Island

Island je prepun mesta za otkrivanje tokom snežnog odmora, ali se nikada nećemo umoriti od juga zemlje, gde se mogu naći neke od najlepših lokacija. Moćni Skogafoss, otvoreni bazen Seljavallalaug, plaža sa crnim peskom Reynisfjara i kanjon Fjaorargljufur su neka od onih mesta koje morate posetiti na južnoj obali.

Island je prepun mesta za otkrivanje tokom snežnog odmora, ali se na jugu zemlje mogu pronaći neke od najlepših lokacija.
Shutterstock 

Prag, Češka

Ako tražite praznični odmor bez da mnogo odmaknete od svog doma, Prag je idealno mesto. Dok snežne padavine mogu biti nepredvidive, božićni duh je bez presedana. Šetnja božićnim pijacama je obavezna gde u ukrašenim drvenim kolibama možete pokupiti neke tradicionalne poklone i rukotvorine, uživajući u šoljici ukusnog toplog kuvanog vina i trdelniku (pecivo obloženo šećerom).

Ukoliko tražite praznični odmor bez da mnogo odmaknete od svog doma, Prag je idealno mesto.
Shutterstock 

Bled, Slovenija

Slovenija je lepa zimi i nudi čaroliju klizanja na Bledskom jezeru, a zatim šetanju uzbrdo do Bledskog zamka sa fantastičnim pogledom na snežni pejzaž. Takođe nudi i velike mogućnosti za skijanje, kako za početnike tako i za iskusnije ljubitelje snežnog sporta.

Slovenija je lepa zimi i nudi čaroliju klizanja na Bledskom jezeru, šetanju uzbrdo do Bledskog zamka i aktivnosti za sve ljubitelje zimskim sportova.
Shutterstock