Da li se i vama čini da je ove godine leto prošlo brže nego ikada? Nismo stigli ni da trepnemo, ni da se odmorimo, ni da napunimo baterije, a već su nas sačekali radni vikendi i kraći dani. Ipak, jesenja sezona sa sobom donosi nove početke, za koje nam je potrebna nova energija (i entuzijazam), a pravi spas u poslednji čas biće wellness & spa putovanje u Sloveniju.

Uzmite slobodno vreme da razmislite, izazovete sebe da radite nove stvari, izlečite svoje boljke, zacelite um i vratite se sebi, i to u najzelenijoj državi u Evropi. Briga o sebi znači povećanje sreće, više vitalnosti, povećanu produktivnost i smanjen stres, a upravo je to ono što nam treba.

U zavisnosti od toga da li ste u potrazi za poboljšanjem zdravlja i terapijama, čistom uživanju, ili vodenoj zabavi, otkrijte koja slovenačka lečilišta i spa centri su idealne za vas.

ZDRAVLJE

Talaso Strunjan

Renomirano slovenačko lečilište i talasoterapeutski centar nalazi se u zaštićenom pejzažnom parku na slovenačkoj obali. Sa čak 2.300 sunčanih sati godišnje, Talaso Strunjan nudi brojne mogućnosti kako za opuštajući tako i za aktivan odmor, a naravno i blagotvorno dejstvo mediteranske vode, klime, blata i soli.

Čatež Thermal Spa

Zdravstveni centar Terme Čatež svrstava se među najuspešnije banjske centre u Sloveniji zahvaljujući izuzetno iskusnom stručnom medicinskom osoblju koje čine lekari specijalisti, fizijatri, ortopedi, neurohirurzi, kineziolozi, profesori fizičkog vaspitanja, fizioterapeuti, medicinske sestre, radni terapeuti i maseri i najsavremenija oprema. Već 1962. godine Ministarstvo zdravlja je Termama Čatež dodelilo status prirodnog lečilišta, a termalni izvori na ovom mestu otkriveni su pored ušća Save u Krku pre više od 220 godina.

Radenci Thermal Spa

Sa 135 godina tradicije, terme Radenci čine renomirani centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih i bolesnika, te značajan dijagnostički centar. Mineralna voda na ovom mestu ima sadržaj ugljen-dioksida što je svrstava među najbogatije mineralne vode u Evropi. Mineralne kupke sa temperaturom od 30 do 33 °C blagotvorno deluju na kardiovaskularna oboljenja, hipertenziju, stanja posle infarkta miokarda i postoperativna kardiovaskularna stanja, a takođe vas opuštaju i pomažu da preporodite svoj duh.

Radenci.jpg
Promo 

UŽIVANJE

Terme 3000 – Moravske Toplice

Opustite svoja čula uz masaže, kupke, tople saune i kozmetičke tretmane – savršene wellness usluge za stimulisanje vašeg blagostanja čekaju vas na ovom mestu.

Terme Zreče

Ovaj wellness centar nudi kade, masaže, i negu kože u 4 tematska koncepta koje prate terapije mirišljavim biljkama i uljima na prirodnoj bazi, kao i dodir vrhunskih stručnjaka.

Zrece_spa.jpg
Photo: Dean Dubokovic/Fotoatelje D&D 

Portorož Thermal Spa

Wellnes putovanje je beskrajno, a počinje ovde. U mističnim tradicionalnim principima. U pravim darovima prirode. U kombinaciji sa najsavremenijim metodama. U zdravom načinu života koji će vas pratiti na putu koji je pred vama. Cilj je uvek isti – zdravlje, blagostanje i podmlađivanje tela i duha. Istražite različite spa programe u LifeClass hotel & spa Portorož.

VODENA ZABAVA

Dolenjske Toplice Thermal Spa

Ljubitelji adrenalina i vodenog doživljaja mogu koristiti jedan od 4 tobogana i novi termalni bazen. Termalna banja takođe uključuje mirne kutke gde posetioci mogu da uživaju u privatnosti, odmoru i bezbednom sunčanju.

Dolenjske_Toplice.jpg
Luka Karlin/Luka Karlin 

Olimia Podčetrtek Thermal Spa

Otvoreni i zatvoreni kompleksi bazena sa vodenim toboganima i atrakcijama pružaju adrenalin i celodnevnu zabavu za celu porodicu, i to u svako doba godine.

Ptuj Thermal Spa

Ovde se nalazi najveći kompleks vodenih tobogana u Sloveniji sa bazenima koji prave talase i mogućnošću različitih vodenih sportova. Plivajte u aqua parku ili se prepustite ptujskoj termalnoj vodi. Igrajte golf, pa odmarajte u sauni i masaži. Posvetite se jogi i tretmanima za podmlađivanje. Ovo je idealno mesto za sve koji žive brzim tempom života i žele pauzu za regeneraciju.

terme_ptuj.jpg
Promo