3 najpopularnije aplikacije za organizovanje putovanja: Otkrijte savete lokalaca i skrivene dragulje

Vreme je godišnjih odmora - ovo je savršen trenutak da preuzmete jednu od aplikacija koja će jedan deo organizacije odraditi za vas.

pexels / riciardus

Leto je u punom jeku, a dok tražite najpovoljnije letove, proučavate ponude turističkih agencija ili organizujete potpuno samostalno putovanje - imamo ideju kako možemo da vam olakšamo čitav proces.

Planiranje putovanja ponekad može biti prilično iscrpljujuće i dugotrajno, posebno ako je u pitanju duže putovanje koje zahteva detaljniju pripremu. Srećom, budući da živimo u vremenu u kom tehnologija može skoro sve, posledično imamo i aplikacije koje nam mogu pomoći u čitavom procesu. Jednostavno, unesite potrebne bazne informacije kao što su lokacija i trajanje putovanja, budžet, stvari na koje želite da se fokusirate tokom putovanja (razgledanje, zabava, kultura, opuštanje) i dobićete plan koji vam je osmislila aplikacija na osnovu vaših preferencija.

U nastavku vam donosimo nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da isplanirate putovanja!

Urbs

To je aplikacija koja je savršena za one koji žele da istraže lokaciju iz ugla lokalaca, kao i za pešačke ture - pravi turistički vodič u vašem džepu. Sadrži nekoliko stotina audio zapisa koje su napisali stručnjaci za kulturu sa istorijskim detaljima, a nudi i preporuke za mesta za jelo, piće i kupovinu. Takođe pruža detaljne informacije o javnom prevozu.

TripIt

Ovo je možda jedna od najpopularnijih aplikacija za putovanja jer može prikupiti sve informacije o letovima i smeštaju iz vaših e-poruka i tako sastaviti idealan plan putovanja i raspored razgledanja. Svoju mapu puta možete podeliti sa drugima, tako da je aplikacija izuzetno korisna za one koji putuju u većoj grupi.

Kayak

Ova aplikacija vam omogućava da pretražujete i uporedite letove, hotele, rent-a-car, turističke pakete... Takođe nudi obaveštenja o promenama cena i omogućava praćenje kako biste pronašli najbolju moguću ponudu. Jedna od najvećih karakteristika ove nagrađivane aplikacije je funkcija 'Trip Huddle', koja omogućava grupama da demokratski planiraju putovanja, odnosno AI analizira preferencije svih članova grupe i predlaže destinacije koje najbolje odgovaraju zajedničkim interesima.

 Izvor: ELLE/N.K.