Čim je objavljeno da je kralj Huan Carlos odlučio da abdicira u korist svog sina, Felipea, svetski mediji su se raspisali o budućoj španskoj kraljici svesni da će upravo Letizia biti glavna vest, odnosno njene besprekorne kombinacije.

I tako je i bilo. Od inaguracije do dana današnjeg, mediji najviše pišu o zanimljivoj i gracioznoj Letiziji upoređujući njen stil sa onim koji krasi Kate Middleton, ali i jordansku kraljicu Raniju. 

Svoje umeće stilizovanja, Letizia (42), inače bivša voditeljka nacionalnog TVE, dokazuje iz izdanja u izdanje. Prohujale nedelja posebno je bila inspirisana da ekseprimentisanje sa printom (koje je doduše bilo kratkog daha) svede na minimum i posveti se monohromatskim i minimalističnim kreacijama koje su je i proslavile.

Tako je prilikom zvanične posete Španiji od strane predsednika Perua i njegove supruge, Letizija blistala u crnoj, beloj i sivoj kombinaciji.

U sivoj smo je već videli, i to prilikom nedavne posete Parizu, 4. jula pa su se već pojavile glasine da bi ova haljina mogla da bude njena omiljena. Pomenutu haljinu od polusjajne kože španska kraljica je nadogradila sandalama od piton kože, lepršavim bobom i ružem u tamnobordoj boji.

Još jedan dokaz da i kraljevske porodice recikliraju, odnosno itekako su praktični i nose po nekoliko puta jednu te istu kombinaciju. Vojvotkinja od Kembridža u tome prednjači.

Jednako čarobna, Letizija je bila u beloj, jednostavnoj kombinaciji koju je činio top bez rukava sa peplum detaljem i pencil suknja, koja je španskoj kraljici donela svežinu, i neku eteričnu lepotu.

Crna je pak naglasila kraljičin seksepil, pogotovo sa čipkanim leđima.