Pronalaženje savršenog kupaćeg kostima koji nam u potpunosti odgovara,i u stanju je da sakrije sve sitne nepravilnosti i naglasi atribute čini se gotovo nemogućim zadatkom.

(Jednodelni kupaći kostim: 10 bezvremenih modela u koje vredi investirati)

Ipak, ako se u startu fokusirate na ključne detalje, kao što su materijal, kroj, kao i dobra veličina, sigurni smo da ćete brz problema ušetati u kupaći kostim i biti zadovoljni svojim izborom.

Kako bismo olakšali kupovinu ovog aksesoara rešili smo da se konsultujemo sa Maria Dobrzanska Reeves, dizajnerkom Marysia swimwear liniji kupaćih kostima, koja nam je dala najpraktičnije savete...

Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju...

# Materijal i kroj

Glavni detalj na koji se posebno obraća pažnja pri kreiranju savršenog kupaćeg kostima su materijal i kroj. Tekstura materijala koju koristim u izradi svojih kostima savršeno prianja uz telo i blago ga uobličuje, sa posebnim akcentom na ključne regije. Mi takođe koristimo specijalnu vrstu obrade materijala, koji se seče rukom, pa se on ne urezuje u telo.

# Vrsta elastina

Moram da napomenem da bi žene trebalo da izbegavaju previše male kostime. Na prvi pogled vam se može učiniti dobrim izborom, zato što drži sve na mestu, ali ne biste voleli da ga nosite previše dugo na sebi, posebno na delovima gde je kostim ojačan elastinom. 

# Lifestyle

Takođe, pri izboru kupaćeg kostima veoma je značajno da obratite pažnju na ključne stvari, kao što su aktivnost i kretanje. Ako ste mnogo aktivne, verovatno nećete želeli da nosite modele bez bretela. U slučaju da ne volite da vam se pojave linije koje nastaju od sunca, sigurna sam da ćete poželeti grudnjak u obliku topa ili najmanji mogući bikini. 

# Problematični delovi tela

Ako imate kritične delove koje biste želeli da sakrijete, jednodelni kupaći kostim predstavlja odličnu opciju. Srećom, žene uglavnom poznaju sebe i svoje telo, te samim tim znaju šta traže. Ipak smatram da je najbolje držati se klasičnih komada, koje mogu nositi sve žene bez obzira na godine, jer onie pružaju apslolutnu udobnost i sa njim nikada ne možete pogrešiti. 

# Oblik tela

Najveća greška koju većina žena pravi je biranje pogrešne veličine kupaćeg kostima. Razlozi za to su mnogi... Možda je reč o želji da se uđe u veoma popularan model ili jednostavno zato što izgleda odlično na modelu koji vide u katalogu. Takođe, često se dešava da dame kupove donji deo bikinija koji je previše mali.

# Veličina

Kada pričamo o veličini, često mi kupci postavljaju pitanje da li je bolje da se opredele za manji ili veći broj kupaćeg kostima.. Moram da priznam da to zavisi od građe, ali ipak smatram da je bolje pazariti manji kupaći, jer će se u vodi raširiti. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija