Kroz 75 izdanja Michele je uspeo da nas teleportuje kroz divlje, nenaseljene zemlje, raskošne, bogate epohe i stilove sklapajući svoju prolećnu kolekciju kao neki kolaž prepun lepršavih haljina, glam rok kostima, pink kaputa, komada koje očekujemo da vidimo na street style zvezdama poput Anne Dello Russo, Alexe Chung i Olivije Palermo.

Inspiracija

Među njegovim kreativnim timom ovoga puta je bila ilustratorka Jayde Fish, koja je svojim skicama doprinela da Michelov svet bude još bogatiji, egzotičniji. Obratite pažnju na motiv elegantnog labuda izvezen na suknji za koji je 100% zaslužna Fish.

Michele je Fishine ilustracije prvi put primetio na Instagramu na kom je Jayde postovala svoje crteže i fotografije iz ličnog života.  

"Kada su me kontaktirali iz Guccia, mislila sam da se neko šali sa mnom, ali kada je Gucci nastavio da me kontaktira nudeći mi posao, shvatila sam da nije šala već istina.

Inspiracija je ipak bila obostrana. Onoliko koliko sam ja njega i njegov tim inspirisala, toliko su mene njihove prethodne kolekcije i arhiva motiva i printova učinile da se meni otvori jedan do sada neotkriven svet."

Njihova saradnja ipak nije od juče već od samog početka ALesandrovog angažmana...

"Već tada prijatelj mi je rekao moraš da vidiš novi Gucci, to je tako TI! I stvarno kada sam bacila pogled na njegove modele zaljubila sam se! Jer, to je moj stil, to preplitanje vintage, kostimirane mode pa je saradnja bila nekako prirodan splet okolnosti."

Jayde je prilikom ove saradnje sa firentinskom kućom eksperimentisala sa motivima koji se nalaze u životinjskom carstvu ali na tarot kartama.

"Volim kako tarot karte koriste simbole u vidu nekih metafora, skrivenih poruka, i kako svaka karta predstavlja neki drugi svet za svakog čoveka.  

Glavna devojka

Veliku pažnju je privukla poljska manekenka Maria Zakrzewska koju je Alesandro izabrao za devojku koja će otvoriti show. Maria je bila eteričan uvod u reviju koju su mahom obeležili androgeni, blajhovani modeli, istetovirani i prilično musculine građe pa je Zakrzewska bila od starta najzanimljiviji član Michaelove bande autsajdera.

Otkrivena u mladim tinejdžerskim godinama - bilo joj je tek 16 godina kada ju je spazio modeling agent u supermarketu, a do sada smo je videli na reviji Burberryja, brendova Celine, Valentino, da bi joj sada pripala uloga najbitnije devojke koja otvara show.

Inače, Maria spada u retke modele koji balansiraju između dve profesije. Naime, uporedo sa modeling karijerom, Maria se bavi poslom medicinske sestre koja je specijalizovana za posao u hitnoj pomoći i terenski posao.

Van posla, poljska lepotica praktikuje takođe neobičan sport - karate, na koji ide već 7 godina.

Glavni detalj

Praktičnost nije prva reč koja vam padne na pamet kada pomislimo na raskošne komade koje Michele kreira za Gucci.

Na um nam više padaju LUKSUZ, EKLETIČNOST i UMETNOST, pa samim tim i modni detalji u njegovoj kolekciji moraju da budu što raskošniji, luksuzniji, ali naš pogled nisu privukli masivni, oversize puf rukavi u stilu osamdesetih niti multikoloristički kaputi već flat platforme.

Naime, Michele je obične baletanke i sandale sa kaiščićima nadogradio punom, ravnom petom podižući svoje modele na više od 15 cm, a možda i više.

Kombinujući pliš sa kožom i to kožom u zlatnoj boji, Alesandro je obući dao skoro pa jednaku pažnju kao modelima, a kompletnoj kolekciji jedan gliter momenat.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija