Ukoliko ste pratili revije na trenutno najvećem modnom događaju na svetu, a to je aktuelna nedelja mode u Parizu, kojoj su prethodile one u Milanu, Londonu i Njujorku - onda ste vrlo verovatno primetili neka poznata lica koja odavno nismo videli na reviji nekog brenda.

Prekretnica svega bila je naravno revija o kojoj se i dalje bruji u modnim krugovima, ona modne kuće Versace koja je održana na zatvaranju Nedelje mode u Milanu. Pistom su ruku pod ruku prošetale najveće modeling zvezde 90-ih Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carla Bruni, Claudia Schiffer i Helena Christensen.

Počast je odata najspektakularnijoj eri modelinga, modnoj kući koja ih je proslavila, ali i ovim vanvremenskim lepoticama, koje izgledaju zavidno i tri decenije kasnije. 

I dok smo se pitali da li ćemo još na nekoj reviji videti supermodele, pod pariskim svetlima dogodila se prava ekspanzija lica na koja je modni svet zaboravio ili se makar tako čini. Dok je većina brendova mešala “staro” i “novo” da se tako izrazimo, Olivier Rousteing odlučio je da predstavi Balmain kolekciju za narednu sezonu sa licima koja su zaboravljena, ali nikako manje značajna.

U pitanju su Natalia Vodianova, Natasha Poly, Anna Selezneva, Kasia Struss i Karolina Kurkova, devojke koje su mahom prešle tridestu, a žarile su i palile tokom 2000-ih. Jer ko bolje predstavlja povratak trendova iz ovog perioda od zvezda u koje su tada bili uprti reflektori?

Da je ovo bio pravi potez najbolje svedoče ovacije koje je izazvala sinoćna revija.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/