Teško je plasirati nešto novo u svetu mode, a pogotovo inovativno, nosivo i na kraju krajeva lepo, pri svemu tome ostati dosledan prepoznatljivom stilu kuće, ali brojni dizajneri iz sezone u sezonu ipak uspevaju u tome.

Brojni, ali ne i svi.

Tiscijeva ideja bila je prikazati upravo tu prepoznatljivu Burberry estetiku u nešto drugačijem pakovanju, što je italijanskom dizajneru prošli put pošlo za rukom. I to u toj meri da smo praktično aplaudirali nakon svakog pojavljivanja nekog od fanastična (čak) 134 modela!

(Najiščekivanija revija u Londonu: Riccardo Tisci opravdao sva očekivanja prvom kolekcijom za Burberry)

Ovoga puta situacija je bila drastično lošija, recimo da je izlazak svakog desetog modela bio ok, dok bi nas tek svaki 15 oduševio.

Naime, Riccardova idejna vodilja bile su 90-te godine prošlog veka, upravo onaj period kada je dizajner pohađao čuveni St. Martins koledž u Londonu. Dekonstrukscija kroja, sportski imidž i rejv kultura, te pomalo grandža sa primesmom Vivienne Westwood estetike (korset haljine na belim majicama).

(Street style: Šta se nosi na ulicama Londona za vreme Fashion Weeka)

Međutim, ovaj skup stilova u modernom ruhu nesumnjivo je podsećao na ono što bismo mogli nazvati Balenciaga estetikom, u kombinaciji sa prepoznatljivom Tiscijevom estetikom koja je dominirala tokom njegovog rada za Givenchy.

Tek par modela izdvojilo se kao pun pogodak, a to su bili komadi iz sekcije kaputa.

Sve ukupno, Riccardo je predstavio miks moderog street style-a, prožetog epohom popularnih 90-ih sa naglaskom na oversized modele i dekonstrukciju, već viđeno i nikako inovativno.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/