Prva stvar koja se primećuje u kolekciji Narcisa Rodrigueza za proleće/leto 2014. je nova proporcija. Slavni dizajner je izabrao formu do butina, varirajući minimalno, puštajući da njegovom sjajnom kolekcijom dominira "polu-suknja".

"Hibrid" suknja, odnosno platno koje je obmotano oko tela tako da izgleda kao da nosite suknju na preklop Narciso je iskombinovao sa sakoima jednog svedenog, čistog kroja.

I ovaj put Narciso je uspeo da balansira između seksepila i praktičnosti, pa su njegove "mini" kreacije bile daleko više nego obične mini suknje i haljine. Cela silueta je bila jednostavna i ravna, dok je asimetričan kroj odavao utisak da se tu nešto "komplikovano" dešava.

Od boja dominirala je monohromatska paleta (crna, nežna ružičasta, vanila i narandžasta) dok smo od materijala videli svilu, krep i brokat.

Kompletan utisak je da ništa nije izgledalo preterano. Naprotiv, na pisti smo videli pravu senzualnost. Prozirne, slip haljine od svile koje su imale skoro neprimetan dezen, koji je delikatno apliciran na svilu. Sam Narciso je ovakavu kombinaciju nazvao novom čipkom jer daje odeći uzvišenu, bajkovitu notu.

Narcisov osećaj za senzualnu modu i ovaj put ga nije napustio pa smo videli ženstvene slip haljine od svile i krepa, mini suknje na preklop, asimetrične sakoe u besprekornom, jednostavnom kroju.