Kada kralj pastelnih tonova i safari stila otvori svoju prolećnu reviju s total black lookom, jasno vam se daje do znanja da dolazi do blagog pomaka u vizualnom identitetu Michaela Korsa.

Njegova njujorška revija započela je nesrećnim događajem koji se dogodio u backstageu, zbog kojeg je revija kasnila čak sat vremena. Naime, jednom od modela, Ondriji Harding, pozlilo je zbog čega je čak morala intervenisati hitna pomoć. Ipak, nakon kratkotrajnog nemira, revija je nastavljena u mirnom tonu.

Instagram: michael kors

Već prvi izlazak Karlie Kloss u crnom žoržet kaputu s aplikacijama najavio je veliku količinu tog materijala mešanog sa svilom i pamukom. Tonaliteti koji su u početku prevladali – crvena, crna i plava – stvorili su pomalo predvidljiv iskaz, no kako su bili inkorporirani u stil sedamdesetih, dočaran dopadljivim fluidnim haljinama opasanim tankim kaišima, suptilnim kompletima s resicama i nitnama kao i prefinjenim prozračnim letnjim odelima, utisak ipak nije završio na tipičnom.

Kako fokus ne bi ostao isključivo na laganom proleću, Kors je u svoju liniju ubacio klasične neutralne mantile, letnje pletivo u vidu končanih kardigana i crop dolčevita kao i brušenih kožnih suknji. Letnje haljine floralnog desena i monohromatski komadi peščanih tonova pomešani s koloritom narandžaste i žute, nakratko je zamenio uzorak pitona, kojeg je ipak nadvladala čipka karakterističnih hipi haljina i suknji zaogrnutih strukturiranim mantilima.

Instagram: michael kors

Što se tiče modnih dodataka, istaknuti su ranije spomenuti kaiševi, bilo tanki i stegnuti u struku ili pak deblji i spušteni na bokove, uz velike kopče ili duge boho resice. Flatformice, ravne sandale i natikače zvučale su kao logičan odabir za kolekciju koja će biti rado viđen gost letnjih festivala, ležernih letnjIh večeri i ludih zabava. 

Izvor: buro24/7

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Jake boje, floralni deseni i monohromatski komadi inkorporirani u stil sedamdesetih? Da, ovo je novi Michael Kors!