Dior je odavno prestao da bude just another show. Njegove revije su najiščekivanije, najspektakularnije i najposećenije od strane poznatih sa A liste na FW turneji. Za to je zaslužna raskošna i bogata istorija, ali i kreacije koje već odavno nose DNK velikog Christiana Diora, jednog od najvećih dizajnera u istoriji mode. 

Jučerašnja revija je mamila i još jednim elementom - činjenicom da je ovo prva kolekcija posle za mnoge šokantnog odlaska Rafa Simonsa iz francuske kuće, u oktobru prošle godine. Od  tada, vredna ekipa mahom mladih i talentovanih umetnika, njih 20 je nastavila da radi kao da je Raf tu, profesionalno i imajući u vidu da se od njih očekuje jednaki spektakl, kao da je i Raf tu sa njima.

I kako su položili? Sa najboljim i najvišim ocenama, jer takav je bio utisak, kao da Raf nije ni otišao! 

Reviju i samu kolekciju ipak su dirigovala dva švajcarska dizajnera, Serge Ruffieux i Lucie Meier - koji su u Dioru od 2008. godine i koji su ispratili period "vladavine" i Johna Galliana i Rafa koji je imenovan za kreativnog direktora pre 4 godine (2012).

Meier, inače rodom iz Zermata (1983), je u Dior došla nakon petogodišnjeg rada kod Marca Jacobsa u Louis Vuitton, nakon čega je radila u Balenciagi sa Nicolasom Ghesquièrom, te i da želimo, bolje reference od ovih teško da možemo da nađemo!

A revija?

Teško nam je da zaobiđemo veličanstven prostor muzeja Rodin u kom su dominirala masivna ogledala koja su nam davala priliku da modele vidimo iz svih mogućih uglova.

foto: Dior Instagram

Kolekcija sama je bila svojevrstan omaž slavnoj Dior silueti koju karakteriše fluidna forma, asimetričan kroj, akcenat na struku i kontrast jarkih boja sa netralnim, dodatno osvežen raskošnim, svetlucavim vezom.

Iako smo očekivali, modeli su bili manje tradicionalni a više moderni, nosivi i puni nabora. U fokusu je bio impresivan kroj, dijamantski ukrasi, čipkani detalji, asimetrične suknje, struk i gola ramena.

foto: Dior Instagram

U prvom redu smo videli Oliviju Palermo, Olgu Kurylenko, Elenu Perminovu, Annu Dello Russo, Dior Homme dizajnera Krisa Van Assche i Carine Roitfeld, dok je pista pripala modelima Binx Walton, Lineisy Montero, Molly Bair i Olympiji Campbell.

foto: Dior Instagram

Serge Ruffieux i Lucie Meierfoto: Imaxtree

Pogledajte u galeriji kompletnu kolekciju >>>

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

U prekrasnom ambijentu muzeja Rodin, sa neprestanom igrom ogledala, Dior je uspeo da uradi ono što je malo ko očekivao - da prikaže kolekciju kao da je Raf i dalje tu. Bio je to Dior u svojoj najlepšoj formi!