Karneri, našivene aplikacije cvetnih aranžmana, puf rukavi, raskošni kaputi opšiveni svetlucavim motivama latica, til koji "glumi" uvijene latice, otkrivena ramena i haljine koje izgledaju kao da pomeraju tlo pod nogama svojim slojevima, naborima, težinom, a opet se čine tako laganim, lakim... 

Giambattista Valli ostaje fokusiran na cvet koji je bio i ostao njegova večita inspiracija. Kolekciju za haute couture Valli je kao i većina njegovih kolega pripremao u trenutku kada su se desili tragični teroristički napadi na Pariz.

"Ovo je moja oda Parizu. Dok sam kreirao, razmišljao sam dosta o njemu, njegovim prelepim parkovima, baštama, lepoti koja nas 24h u nedelji inspiriše, motiviše. Kao i prethodnih godina i ovoga puta su me najviše nadahnule lale i to lale iz parka Parc de Bagatelle, zatim Jardina du Luxembourg u Royal Palace." 

Da li je ovo još jedan pokazatelj da je Valli prirodan i najbolji izbor Diora za naslednika Rafa, ali i Christiana kog su takođe inspirisale cvetne aleje, različiti tipovi cveća i raskošne pariske bašte imponzantnih dvoraca i zamkova Pariza. 

U bilo kom slučaju, čak i da ste juće samo špijunirali Vallijevu magiju na Instagramu, niste mogli da ostanete ravnodušni. Onaj usporeni, slowmotion snimak defilea koji izgleda kao da ste u nekoj raskošnoj cvetnoj bašti gde vetar polako njiše i pomera paprat i cvetne aranžmane, pamtićemo večno! 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija 

Elie i Valentino treba ozbiljno da se zabrinu. Italijanski dizajner pretenduje da im ukrade top spot na listi najboljih dizajnera haljina!!