Marant je dosledna njenom stilskom potpisu od osnivanja brenda, što se dogodilo još davne 1994. kada je pariski butik (jedini koji je tada posedovala) bio najbolje čuvana tajna gradskih stilista i urednika modnih magazina.

Ono po čemu se dizajnerka isticala tada, provlači se kroz njene kolekcije sve do danas, a moglo bi se opisati kao stil moderne svetske putnice sa posebnim osećajem za šik.

Isabel Marant opet osmislila čizme koje će želeti ceo svet

Muza Isabel Maramt je neka vrsta urbane safari devojke, koja u svakom trenutku izgleda kao da tačno zna šta hoće, živi ispunjen živoz sa zavidnom karijerom, uspevajući u isto vreme da bude divlja, moderna i sofisticirana, a zar upravo to nije nešto što sve želimo?

Francuska diazjanerka to zna i zato nam arhetip ove žene uporno servira, ali svaki put u nešto drugačijem maniru - što se i podrazumeva, ali njoj polazi za rukom da u isto vreme ostane apsolutno dosledna svom stilskom potpisu i da nas isto tako apsolutno oduševi novinama koje je unela.


Ovoga puta u novopredstavljenoj kolekciji Marant je to uspela inspirišući se (i dalje izuzetno popularnom) erom '80-ih godina prošlog veka, baš kao i brojni drugi dizajneri.

Isabel Marant: 6 beauty pravila omiljene francuske dizajnerke

Isabel je po onome što smo imali priliku da vidimo, ipak predvodnik ovog inspiracijskog 80's talasa, ali savršenog upakovanog u 2019. godinu.


Oversized forme, u sklopu kojih se posebno ističu naglašena ramena, kao i obrnuta A silueta, te širi rukavi i nabrane čizme u XL varijanti oda su pomenutoj eri, dok je paleta nežnih peščanih i zemljanih tonova, te raskošnih pletenih i kožnih materijala, kao i detalja u vidu pojaseva, dugmića, džepova i kragni tvorevina aktuelnog doba.

Spoj elementa koji se tiču estetike dve modne ere u izvođenju poznate dizajnerke ovoga puta rezultovali su jednom od njenih najnosivijih i najefektnijih kolekcija.

Retko se dešava da nam se dopadne sve što se na pisti prikaže i da bismo nosili baš svaki predstavljen model, suviše retko zapravo, ali ovoga puta to jeste slučaj.

U revijama prikazanim za jesen-zimu 2019/2020 duboki naklon Elle redakcije za sada dobija isključivo Isabel Marant.

Il est bien fait!

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Kako upečatljivom formom iskazati svu moguću ženstvenost, sinoć nam je pokazala jedna od najboljih dizjanerki na aktuelnoj modnoj sceni.