NOVA CHANEL KOLEKCIJA INSPIRISANA NAJVEĆOM LJUBAVI GABRIELLE CHANEL: Zavirite u živopisne lookove Métiers d'art 2023/24

Večnu ljubav između Coco Chanel i Velike Britanije zapečatio je vojvoda od Vestminstera, nadahnjujući njene modele od tvida u živopisnim bojama i krojevima.

Chanel

"Tvid je u fokusu ove kolekcije. Dosta sam razmišljala o Gabrielle Chanel u Velikoj Britaniji, ali nisam želela da rekreiram njen look u jaknama vojvode od Vestminstera, već sam radije crpela inspiraciju od Coco koja unosi boje u svoj tvid. Dodala sam mu živopisan, pop duh." 

Naime, Coco je za šetnje engleskim seoskim imanjima pozajmljivala vojvodine jakne od tvida, a zatim je tu tkaninu pronalazila i nosila u Pariz, gde je kreirala kultne komplete. Ovo je ujedno i glavni motiv Métiers d'art kolekcije za 2023/24. godinu, prezentovane u sumrak, na severu Mančestera.

Chanel 

Dok je za Coco ovo bio centar u kom je pronalazila najfiniji pamuk, pliš i tvid, za novu kreativnu direktorku Virginie Viard, Mančester je centar muzike (ali i fudbala!). Sve to ispreplitano je do virtuoznosti u kolekciji koja otelotvoruje boje, sećanja i osećanja. Odela, torbe i biseri poređani su oko upečatljive palete tonova kao što su: losos roze, bundeva, zelena, žuta, nebo plava, crvena i bakrena, dok osvetljavaju horizont koji je istovremeno i ženstven i jedinstven. Umesto rock atmosfere, Chanel se fokusira na poetičnost šezdesetih. 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 
Chanel 
Chanel 
Chanel 

Koristeći maksimalnu jednostavnost i apsolutnu preciznost, Virginie je želela da ova pre-fall kolekcija za 2023/24. godinu bude oda kodovima kuće. Pored toga, tu su i moderni akcenti - lanci na dnu jakni, jeans, koža, šljokice, kontrastni unutrašnji materijali, višestruko prošiveni paneli koji omogućavaju slobodu kretanja... kolekcija je slavlje Gabrielline umetnosti krojenja.

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

 Asocijacije na Veliku Britaniju oživljavaju i komadi poput suknji na preklapanje, mini-suknji sa dodacima, bermuda, košulja i kaput-haljina, izrađenih od tvida, kašmira i pletiva iz Šetlanda. Krojevi su uski, a iznenađujući su i niski strukovi (suknje padaju na kukove). Nabori, perje i vezovi, zajedno sa šeširima i ukrašenim dugmadima dodatno pojačavaju privlačnost ove kolekcije. Omaž engleskoj modi i lifestylu odaju i simboli: Mary-Jane cipele, čajnici, vinil ploče, cveće, kao i dezeni inspirisani fudbalom i seoskom idilom koju je Coco obožavala.

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Kolekcija Métiers d’art za 2023/24. godinu otelotvoruje večnu ljubav između CHANEL-a i Velike Britanije, avanturu koja traje više od veka.

Chanel