Grkinja u tradicionalnoj odeći iz 19. veka. Kuritzana u ljubavnom zanosu sa kraljem. Dva kavaljera...

Ovo su samo neki od neobičnih likova koji se nalaze iza 37 fantastičnih fotografija na kojima je glavni fokus stavljen na cipele - od sandala sa platformom do baletanki ukrašenih neobičnim vezom, oslikanih različitim tehnikama.

Fantastična umetnica koja stoji iza popularnog naloga @shoesinart je Devon Head, istoričarka umetnosti koja radi kao stilista. Ona opisuje sebe kao pravog frika za cipelama.

Njen freelancerski raspored joj pruža dovoljno slobodnog vremena da se posveti ažuriranju svog Instagram profila, na kom nas podseća na predivni razvojni put mode koja oduševlja svojom kreativnošću, posebnim duhom prošlog vremena i beskrajnim stilom- koji odoleva vremenu!

Različite tehnike oslikavanja, boje i tekstili koji su korišćeni pri kreiranju ovih divnih cipela su fascinantni, toliko da nas inspirišu i navode da razmišljamo o dubljem smislu mode i samoj potrebi za ulepšavanjem i stilizacijom.

Devon je svojom posvešćenošču ali i fascinantnim okom za detaljem skrenula pažnju na svoj profil i stekla mnogobrojne pratioce koji imaju samo reči hvale za njen rad.

Osim što uživa u uređivanju profila, ova mlada dama sanja o razvoju svoje linije cipela inspirisanih slikama koje postavlja.... 

Foto: Instagram / shoesinart

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija