Ekipa američkog Harpersa se sastala sa Florence u muzeju Victoria and Albert u Londonu, kako bi razgovarala o njenom novom projektu za Gucci. Florence je prvih pola sata bila potpuno obuzeta postavkama muzeja, od Aladinove pećine do prostorije sa nakitom, kostimima, i dekorativnim predmetima sa svih kontinenata i iz svih istorijskih perioda. 

“Kao dete sam provodila puno vremena ovde. Moja mama je profesor istorije umetnosti i često sam slušala njena predavanja sa svim zanimljivostima i detaljima. Ona je esteta i vrlo šik žena ali zanimljivo je to što ona uopšte ne razume moju divlju strast za modu. Radije piše o stvarima nego što ih kupuje. Interesuje me kakva će biti moja ćerka po tom pitanju. Da li će kad joj ja budem oduševljeno rekla: 'Pogledaj ovu haljinu!' odgovoriti sa: 'Ok mama, ne zanima me.'”

Ovako izgleda tipičan Florence monolog, spontan, ispunjen anegdotama o njenoj obožavanoj porodici.

Njeni roditelji su se razveli kada je ona imala 13, nakon toga Florence je pored mlađeg brata i sestre dobila još četvoro polubraće i sestri. U početku su njihovi odnosi bili malo pod tenzijom ali sada jako lepo funkcionišu.

“U našoj porodici, mama je uvek bila ona stroga. Pre par godina kada sam se selila iz porodične kuće, insistirala je da mi novi stan bude udaljen maksimum 10 min. Ona bi najviše volela da i dalje idem u srednju školu, vrlo je zaštitnički nastrojena prema meni. Da ne pominjem kako je muzička industrija dosta plaši.”

www.instagram.com/hausoflorence

Pojava i priroda Florence je savršenstvo kontradiktornosti, ona je nesumnjivo slobodna duša koja uživa u rock 'n' roll načinu života, ali ne pokušava da sakrije svoju poreklo srednje-visoke klase, izražavajući se tipičnim aristokratkim govorom. U njenom govoru su jako česti “molim” i “hvala”.

Kontrasti su uvek prisutni i u njenom stilu, danas je to spoj plišanih J Brand pantalona, Gucci bordo bluza, mokasine, i pojas u kontrastu sa licem bez šminke, raščupanom kosom i vintage hipi laneni kaput preko.

“Ljudi me zadirkuju zbog ovog pojasa na Instagramu, mnogo ga nosim, ali znate kad nešto prosto povezuje sve.”

“Uvek me je inspirisala ženstvenost koja ima mračnu stranu, ništa ne može biti savršeno, onda postaje dosadno.”

Florence, koja je već pola godine lice Guccija, Alessandra Michelea opisuje kao “srodnu dušu”.

Par je odmah međusobno prepoznao svoje slične, dramatične senzibilitete. “Volim romantiku onoga što Alessandro radi. On kao i ja, teži da pravi lepe stvari sa uznemiravajućim elementima. Ženstveno, ali na ivici.”

Nova Gucci kolekcija nakita je od žutog zlata ukrašena šarenim dragim kamenjem i inpirisana florom i faunom. Koktel prstenje u obliku tigrove glave, minđuše sa glavom lava.. 

www.instagram.com/gucci

“Kada sam počela da nastupam, sa 20, izgledala sam baš štreberski i girly, a pevala sam pesme o kovčezima i nasilju. U Alessandrovom dizajnu vidimo sve ove zmije, tigrova, srca koja krvare, barokni senzibilitet. Kao da želi velikodušno ljudima da da ceo svoj svet.”

Stil pevačice je vrlo kitnjast, ali u zadnje vreme pevačica se trudi da ga malo svede, to se tiče i muzičkog i vizuelnog stila. Nakon četiri uzbudljive, ali iscrpljujuće godine, tokom kojih se njen uspeh kretao neviđenom brzinom Florence je prošla put od devojke koja je pevala u pubu do hit albuma, stalnih putovanja, prestižnih nagrada, modnih revija, i novog društvenog kruga koji obuhvata Jay Z, Beyoncé, Taylor Swift i ostali.

Sada bistre glave Florence se približava svom tridesetom rođendanu u avgustu.

“O Bože! Plače mi se kada pomislim na ovo. Ali svakako nastavljam dalje, dvadesete su bile pomalo noćna mora. Bila sam uhvaćena u vihor karijere, bilo mi je teško da sagledam ko sam. Ipak, srećna sam što me taj haos nije progutao. Kako dolazim do tridesetih, imam osećaj da bolje poznajem sebe i zbog toga se osećam dobro. Svesnija sam ko je Florence Welch danas, svakako svesna sam da ću se menjati i ubuduće."

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija