Ove sezone na Nedelji mode u Parizu prikazana je kolekcija za proleće 2017, kada smo shvatili da je glavna Demnina inspiracija bila eksperimentisanje sa pokretom: kaput skinut sa ramena, tako da ruke izgledaju stabilno i zadržano, a torbe toliko glomazne, da ćete teško zamisliti šta sve može da stane u njih. 

Shodno tome, za drugu kolekciju koju je radio za Balenciagu, Demna je istraživao koncept fetišizma. Iako smo toliko oduševljeni objektima koje on stvara, posebno nas je zaintrigirao način na koji se komadi prilagođavaju telu. 

Pravi primer za to su elastične pantalone- čizme. One su se izdvojile u ovoj kolekciji ne samo zato što dolaze u jarkim, seksi bojama kao što su pink, ljubičasta, kobalt plava, narandžasta, već zbog načina na koji ove pantalone prianjaju uz nogu, prateći siluetu - od članka do kukova.

Osim ovog IT komada, u novoj kolekciji su predstavljeni lateks ogrtaći i oversized pufnasti prsluci, koji su uspeli da sakriju celokupan stilizovan look na manekenki, što je jedina zamerka upućena francuskoj modnoj kući.

Ipak, Balenciagini efektni cvetni dezeni su uspeli da poprave taj utisak, a oni su uglavnom dolazili u vidu kombinezona, vešto uklopljenih uz velike tote torbe koje su manekenke šetale pored tela.

Upravo ovaj model pantalona-čizama i nadkolenice sa kvadratima će ove sezone postati IT komadi, zajedno sa broševima zakačenim za košulje i bluze, što nam je predstavio Cristóbal Balenciaga.

Na kraju, celokupan utisak je bio na visokom nivou, što su otkrile glasne reakcije publike koja nije krila oduševljenje Balenciaginim komadima. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija