Nude ili bež boja je postala skoro pa imperativ u svetu aksesoara - posebno u sferi obuće gde su nude salonke postale skoro pa jak konkurent klasici u vidu crnih! Upravo zbog toga, modna industrija već neko vreme se trudi da lansira nekoliko varijateta nude boje.

Christian Louboutin je prošle godine oduševio sve kolekcijom nude cipela, dok je brend donjeg veša - Naja, lansirao liniju grudnjaka i gaćica u 7 različitih nude nijansi. U korak sa njima, jedan britanski brend koji nosi naziv Kahmune (čitaj ‘commune’) dizajnirao je cipele u 10 različitih nijansi nude tonova.

Kahmune je osnovala Jamela Acheampong iz sopstvenih potreba.

“Bila sam u potrazi za komadima koji su u skladu sa mojom tamnoputom kožom, ali samo sam nailazila na iste nijanse bež boje,” kaže osnivač istoimenog brenda. 

Kolekcija trenutno obiluje sa 10 različitih kolorita počev od tamne čokoladne do peskovito nude nijansi.

“Provodila sam sate istražujući tonove kože širom sveta. Zadovoljavajući se sa samo 10 boja nije bilo lako - mislim da ljudi ne shvataju količinu različitih pigmenata koji se mogu naći u koži. Pronašla sam nekoliko brendova koji na raspolaganju imaju 5-8 nijansi, ali ja mislim da to nije dovoljno.”

Svaka boja je dobila naziv po nekom gradu ( Juba u Južnom Sudanu i Enugu i Nigeriji). Tonovi su u prvi mah vrlo slični, a opet tako različiti.

“Primera radi, Goa i Bogota na prvi pogled su vrlo slični, ali Bogota ima više crvenih podtonova. Isto važi za Rio i Gaborone,” ističe ona.

Prodajna cena ovih cipelica je od 200 do 250 dolara.

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/