Sudeći po brojkama u domenu prodaje luksuznih modnih kuća, kao i po street style fotografijama IT devojke imaju omiljeni par cipela ili patika bez kojih se ne odvajaju. 

U tom domenu i dalje se na čelu nalaze Balenciagine Triple S patike, a slede ih rogobatne patike modne kuće Louis Vuitton, ali i ženstveni modeli cipela luksuznog brenda Dior. 

Ali krenimo rednom...

# Balenciaga Speed patike

Veoma upečatljiv model bismo mogli da označimo kao onaj od kojeg je sve počelo. Još od prošle godine, hit po svetskim metropolama su bile ove patike, ocenjene kao udobne i najpoželjnije u domenu modne kulture. Bez obzira da li vam se sviđaju ili ne, one su i dalje trendi tema NO.1 i koštaju oko 500 evera. 

# Louis Vuitton Archlight patike

Da Balenciagin model patika, nije usamljen, predstavljen je takođe futuristički model, ali s potpisom francuske kuće Louis Vuitton. 

Naglašen, gumeni đon ovog modela, koji istovremeno koketira sa savremenim stilom i retro modom je veoma upšečatljiv, a zbog g efektnog dizajna i velikog broja kombinacija boja koje su dostupne zavolele su ih trendseterke širom sveta. 

# Balenciaga Triple S patike

Već je sad jasno da je ova obuća koja je obeležila 2018. godinu, a reč je o još jednom hitu kuće Balenciaga. Ružnjikave patike nose se uz midi suknje i lepršave haljine, a toliko su popularne da se čini kao da su obvezna oprema svih posetioca Nedelja mode u velikim gradovima. 

# Céline Madame čizme

Jeseni i zime su poslednjih godina rezervisane za sock boot modele, a svoju prefinjenu verziju predstavio je i Céline. Reč je o modelu Madame koji su modne insajderke prihvatile s oduševljenjem, a dvobojne čizme sa zanimljivom štiklom nose uz kilote i farmerice. 

# Dior J'Adior štikle

Diorov slingback kitten heel model svoj debi je doživio na pisti pre nekoliko sezona, a ljubiteljke klasike - koje većinom i jesu klijentkinje ove francuske kuće, i dalje im ne mogu da odole. Bezvremenskom modelu dizajnerka Maria Grazia Chiuri je udahnula novi život pomoću zakrivljene niske potpetice i kaiša od tkanine na kojem je izvezeno "J'Adior". 

Izvor: Buro247.hr/Elle

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/