Jedan od najčuvenijih dizajnera ženskih cipela, pogotovo onih na potpeticu - Jimmy Choo, nedavno je proslavio 70. rođendan. Svoje prve cipele, preciznije par papuča, izradio je sa 11 godina, a mnogo godina kasnije nastale su i najpopularnije štikle njegove modne kuće.

Pre nešto više od deset godina kreativna direktorka modne kuće Jimmy Choo, Sandra Choi, dizajnirala je štikle koje su postale najpopularniji par cipala ovog slavnog brenda, kultni model The Lance (koplje). 

U štikle elegantne tanke potpetice, kreirane s tračicom na donjem delu stopala i sa dva kaiščića oko članka, zaljubile su se i brojne poznate žene među kojima su Jennifer Aniston, Amal Clooney, Halle Berry, Charlize Theron i Kendall Jenner.

Nije ni čudo da su The Lance stekle toliku popularnost s obzirom na njihov vrhunski dizajn - jedna tračica drži stopalo kod prstiju, dok tračice u predelu članka daju iluziju kao da se ukršatju, ali na elegantan način.

Model Lance kombinuje nežne ženstvene linije sa arhitektonskom genijalnošću, te je tako dizajnirana moderna sandala kao sinonim za kvalitet i vrhunski stil.

"Dvostruki kaiščić postao je prepoznatljivi detalj našeg dizajna", kaže dizajnerica Sandra Choi. 

Jimmy Choo rođen je 15. novembra 1948. godine u Maleziji u porodici stolara. Njegovo prezime se zapravo piše Chow, ali je na Jimmyjevu rodnom listu krivo napisano kao Choo. Njegov je otac sve cipele izrađivao ručno, a tu tehniku preneo je i na sina.

Brend je prodat Michael Korsu prošle godine u maju.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/