Tek nekolicina modnih kuća može da se pohvali impresivnom arhivom torbi poput francuskog Chanela. 

Lista kultnih Chanelovih torbi je zadivljujuće duga, a sastoji se od bezvremenskih modela koji potiču mahom iz prvih godina brenda, koje je dizajnirala lično Coco, pa sve do Lagerfeldovih IT modela.

Pogledajte listu večnih predmeta želja 99.9% zaljubljenika u modu: 

Chanel 2.55

Prvo mesto zauzima definitivno najprepoznatljiviji model kuće. Osmislila ju je Gabrille Chanel, u februaru 1955, po čijem datumu je i dobila ime.

Chanel Classic

Remix 2.55 i Karla Lagerfelda ostao je veran inspiraciji uz sitne savremene odlike Chanel dekadencije. Lanac je dobio pojačanje u vidu crne kože koja je obmotana oko njega, a kopča je unapređena postavljanjem logoa CC koje je 80-ih bilo podrazumevano.

Chanel Boy

Pre sedam godina Karl se odlučio na omaž prvoj ljubavi Coco Chanel, Boyu Capelu. Tada je na tržište lansirana Chanel Boy torba koja je pomutila razum svim modnim entuzijastima. Poseduje čvrstu strukturu sa teškim lancom od nikla i metalnom kopčom. Ovaj model pripada stalnoj ponudi budući da se svake godine rekreira.

Chanel Grand Shopping Tote

Modnim insajderima poznata pod skraćenom nazivu GST, ovo je jedna od najvećih odnosno najprostranijih torbi koje potpisuje prestižni Chanel. S proizvodnjom je prestala 2015, te je sada izuzetno tražena na mestima koja se bave prodajom ranijih modela.