Međutim, ukoliko cipele u potpunosti ne odgovaraju vašem stopalu i pogotovo ako su na visoku štiklu, sigurno da ih nije lako nositi, naročito duže vreme. 

Ako biste se držali samo nekih jednostavnih pravila, verovatnoća da ćete pronaći udoban par za sebe značajno je veća - zato obratite pažnju na ove tri česte greške pri kupovini svojih novih sandala s potpeticom. 

Nekada smatrane ružnima, a ove sezone opet vodeće: Papuče koje ni ovo leto nećemo skidati

1. Kupujete sandale ujutro  

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već blago natekla od celodnevnog hodanja. Ako vas na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da vas neće žuljati ni na kasnonoćnom party-ju. 

2. Ne obraćate pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost - jer se prilagođava obliku stopala za vreme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine veštačke kože i polietilena ne prilagođavaju se tako lako stopalu i svakako ne odmah, pa često pritišću i neudobne su. Ukoliko pak kupujete cipele od veštačkih materijala, trebalo bi onda da pripazite na to da su cipele napravljene od visokokvalitetne veštačke kože ili tkanine.

Denim tips: Kako da nepogrešivo nosite teksas od glave do pete

3. Ne obujete i ne skinete/sandale barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće istaći će se mesta koja će kasnije žuljati

Izvor: miss7.24sata.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/