O povratku mode 60-ih u sezoni koja polagano kuca na vrata svedoče ne samo mini haljine u stilu zabavnih 60-ih s potpisom modne kuće Prada, kratki kaput sa dugmićima u dva reda kuće Miu Miu, kao ni suknja A-kroja brenda Loewe, već obilje popularnog modela cipela Mary Jane – tačnije cipela koje krasi debela visoka peta i kaiščić, koje odlično pristaju svim dugonogim devojkama kratkih frizurica i velikih očiju – da, upravo onim nalik modnoj ikoni 60-ih, Twiggy.

(Predmet žudnje: Killer cipele Toerless Muse s potpisom Christiana Louboutina)

Ipak, popularne Mary Jane cipele u 2015. godini dolaze u nešto modernijoj varijanti sa zanimljivim linijama, geometrijskim motivima, šljokicama, aplikacijama od dragog kamenja i neobičnim printovima koji su popularnu ženstvenu cipelu transformisali u savršen moderni modni detalj koji će u tmurne jesenje dane uneti dozu vedrine i chica.

U galeriji pogledajte kako su modne kuće Nicholas Kirkwood, Valentino, Miu Miu, Saint Laurent i drugi iskopirali popularni Mary Jane model.

izvor: buro247.hr

Nakon sveprisutnih 70-ih koje su ove sezone preplavile modni svet, čini se kako ćemo u hladnijem delu godine doživeti i povratak estetici 60-ih, barem ako je suditi po trendovima u svetu cipela...