Divimo se ženama koje dane i noći provedu na štiklama, ali u današnjem svetu gde i u kancelariji morate skoro da trčite, visoke potpetice mogu da vam zagorčaju život. Pa čak je i zakleti zaljubljenik u visoku štiklu, Victoria Beckham, priznala da se više ne oseća prijatno u njima.

Pa kako da omiljeni oblik salonki nosimo u dnevnoj varijanti, a da ni u jednom trenutku ne zakukamo da nas bole noge?

Odgovor su baletanke!

Mnoge žene imaju love-hate vezu sa ovom vrstom obuće, ali svi priznajemo da su odlična stylish prva pomoć i spas od visokih potpetica, dajući nam priliku da ne menjamo čitav outfit jer nisu u pitanju patike.

Ovog proleća najveći trend biće baletanke čiji prednji deo imitira salonke. Louboutin nam donosi pink-žute sa kaišem oko članka, dok je Rene Caovilla Pepeljugine staklene cipele oživeo kroz špic baletanke srebrne boje.

Model koji nam je zaokupirao misli je model modne kuće Acne Studios koji imitira muške cipele. Idealna kombinacija uz boyfriend jeans i belu košulju!

Proleće će verovatno opet obeležiti Valentinov model sa nitnama, a mi vam savetujemo model u jarko crvenoj boji u kombinaciji sa belom lepršavom haljinom.

Ovog proleća baletanke slobodno ponesite i u večernjoj varijanti, jer nema lepšeg osećaja kada posle dugih, prolećnih šetnji u Jimmy Choo ili Miu Miu baletankama dođete kući bez one svima poznate bolne grimase na licu i rečenice: “Nikad više štikle!”

Da ne biste puno razmišljali, mi smo za vas izabrali 12 modela koji će obležiti ovo proleće. Trk u shopping! 

Priredila: Milana Bulatović ( izvor: buro247.hr)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Složićemo se da su visoke potpetice omiljeni modni predmet svih žena širom sveta, ali priznajemo da tu ljubav ponekad kvari neudobnost i nelagodnost zbog sati i sati provedenih u njima.