Dizajnerska torba je velika investicija, što znači da želite biti sigurni da birate model koji ćete voleti i čuvati zauvek. Kada birate torbu sa potpisom najvećih svetskih modnih dizajnera i brendova, trebalo bi se pažljivo informišete o njihovom kvalitetu. Ako imate mogućnost da investirate u dizajnersku torbu, koja nije samo praktična već će se uklopiti u vaš postojeći garderober, mi smo napravili našu selekciju najboljih pet torbi koje neće biti van mode za godinu ili dve.

Neke od njih kreirane su pre pola veka, a neke su tek nekoliko godina stare - u oba slučaja, to su komadi koji se smatraju vrhuncem kvaliteta i elegancije.

Iako modna industrija može staviti veliki naglasak na trendove, uz stalnu potragu za sledećom "it" stvari, sledećim velikim dizajnerom i trendom koji ćemo nositi narednih pola godine ili godinu. Međutim, primetan je pomak u načinu razmišljanja o kupovini, s naglaskom na dugovečnosti i nosivosti u odnosu na viralne komade. Izgradnja garderobera klasičnih komada može ponuditi održiviji pristup modi. 

Stoga, u nastavku pronađite pet dizajnerskih torbi koje su prošle test vremena i koje su dobra modna investicija.

Saint Laurent Logo

Elegantna i bezvremenska, pravougaona torba s YSL logom nesumnjivo je odlična investicija. Posebno classy odabir je torba u crnoj boji sa zlatnom kopčom na prednjem delu.

Bottega Jodie

Ako ste se zaljubili u torbe brenda Bottega Veneta, ali niste sigurni koji model će vam najduže trajati, izaberite neku od torbi sa  Intrecciato kožom. Pleteni uzorak je prepoznatljiv za ovaj brend još od sedamdesetih godina, pa nije samo ikoničan, već je već i izdržao test vremena.

Gucci 1955 Horsebit 

Ključ je u imenu kada je reč o ikoničnoj torbi preko ramena brenda Gucci. Jednostavan, ali sofisticiran, detalj konjske uzde je prepoznatljiv kod brenda i potiče još iz 50-ih godina. Možete biti sigurni da je ova torba preko ramena večna i bezvremenska.

Celine Triomphe

Došlo je do mnogo promena u estetici brenda Celine tokom godina, ali jedna stvar koja je ostala konstantna jeste satchel torba naziva Triomphe, koja se i dalje proizvodi u različitim veličinama, materijalima i bojama. To je jasan pokazatelj da ova torba preko ramena odoleva prolaznim trendovima i da nećete pogrešiti ako odlučite da investirate u nju.

Chanel Quilted

Možda i najikoničnija dizajnerska torba svih vremena. Kada je Karl Lagerfeld došao na mesto kreativnog direktora Chanela,  reinterpretirao je model 2.55, dodajući dvostruki CC logo i stvorio 11.12 Classic torbu koja je postala prava modna investicija.