Duga putovanja avionom, vozom ili automobilom zahtevaju poseban pristup odabiru odeće. Svima nam naravno pamet da obučemo komplet trendy trenerku i patike te završimo sa tim, ali šta ukoliko prilika zahteva ipak nešto formalniji look? Sigurno vam se barem jedanput dogodilo da obučete omiljeni par farmerki koje stvaraju nelagodan osećaj u predelu struka ili zaboravite da ponesete par rezervnih čarapa, te čitavo putovanje provedete uz blago zimogrožljivi osećaj. Da biste bili spremni, a ostali stylish za vaše naredno putovanje, u nastavku donosimo 7 najčešćih grešaka pri biranju odevne kombinacije za put. Bon voyage!

Bez čarapa

Čak i ukoliko nosite baletanke ili neki drugi par cipela bez čarapa, uvek stavite jedne kratke čarape u svoju torbu. Zatrebaće vam tokom bezbednosne provere, a i ukoliko na dugom avionskom letu postane previše klimatizovano. 

Komplikovana obuća

Slip-on obuća ili patike, mnogo su jednostavnije i praktičnije za putne kombinacije. Ovo nije dobar trenutak da obujete par svojih novih kožnih čizama do kolena (ne pitajte nas kako znamo).

Uzak pojas

Svi obožavamo da nosimo čvrste vintage farmerke dubokog struka, ali isto tako, svi znamo i koliko neudobne one mogu postati. Ukoliko pak insistirate na nošenju farmerica, odaberite par sa što više elastina u sebi.

Kratki komadi

Po povratku sa letovanja jedva čekamo da svoj preplanuli ten istaknemo odabirom tankih bluzica, boho haljina i cool bermuda. Ipak, dodir kože sa ne tako čistim avionskim sedištima pomalo je nehigijenska opcija. Radije birajte košulje i pantalone od lana za udoban osećaj. 

Svetle boje

Koliko god voleli da nosimo belo i sve njene alteracije, ta boja nije nam prijatelj tokom putovanja. Razlozi su prilično jasni.

Puno metalnih aksesoara

Kada planiramo avionski put, trudimo se da nosimo što manje metalnih detalja - bilo da su to cipele sa srebrnim vrhom, kaiševi sa kopčama ili kožne jakne sa rajsferšlusima i dugmadima. Tako izbegavamo dodatna čekanja na kontrolnom punktu.

Bez jakne

Koliko god da je toplo, u zavisnosti od trajanja putovanja, u nekom momentu možete poželeti da se sa nečim ogrnete i ušuškate. Naša tajna je ešarpa koju možete složiti na dno torbe i izvaditi ukoliko vam zatreba.