Crne gležnjače za jesen?Groundbreaking. Ne shvatajte nas pogrešno – crne čizme su kao onaj joker u modnom špilu, uvek prisutne, uvek spremne da spasu dan i upotpune bilo koji outfit. Ipak, ove sezone modni insajderi su jednoglasno izabrali novi favorit kada je reč o gležnjačama – braon. Toplija, suptilnija i daleko mekša od crne, braon je boja koja ove jeseni donosi sofisticiranost uz dozu ležernosti.

Prisetimo se – bogate nijanse čokolade, mekani antilop i prepoznatljive moto vibracije dominirale su kolekcijama brendova Gucci, Miu Miu i Loewe za jesen/zimu 2024. Elegantne, ali manje stroge, braon gležnjače lako se uklapaju u jesenju paletu boja – od dubokih čokoladnih tonova do svetlijih karamel nijansi. Dodatno, one odlično dopunjuju različite teksture kao što su kroko, edgy lakovana koža, pa čak i nappa koža, donoseći tihi luksuz o kojem svi govore.

Bilo da ih nosite s pantalonama ili farmerkama, knitwear haljinama ili maxi suknjama - braon gležnjače su must-have ove sezone, što su demonstrirale i naše omiljene trendseterke. U nastavku donosimo pet inspirativnih predloga kako da nosite ove elegantne čizme i unapredite svoje modne kombinacije.

Dvostruki denim

Ako ove sezone birate braon gležnjače od antilopa, Mimi ima savršen outfit za vas u vidu kombinacije sačinjene od head to toe teksasa. Jednostavno i moderno, obožavamo ovaj izgled.

zG3MV99vTQbaHqVAzCDiGX-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @mimixn) 

Monohromatski look

Kombinovanjem različitih nijansi braon boje i bogatih tekstura, Grece je podigla svoje glomazne čizme na viši nivo. Zadržite mešavinu nijansi u istoj porodici boja za ultimativni tihi luksuz.

4eKFyvt55G2Wuym36bubxh-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @greceghanem) 

All-black

Mislite da je kombinacija crne i braon boje protiv pravila? Razmislite opet. Braon lakovane gležnjače kod Georgije posebno ističu crnu odevnu kombinaciju – sjajan način da dodate poseban element klasičnom izgledu.

uCXtjJHtwvmZrv6z56zK3M-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @georgia_3.0) 

Matching aksesoari

Od gležnjača do torbe, zadržite slične nijanse braon boje za opušten, a istovremeno uglađen izgled. Posebne modne poene dobijate ako ove bogate čokoladne nijanse kontrastirate s farmerkama.

UeskgzMHa8eNerzKKdCzAL-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @cocobassey) 

Mokasine look-alike

Kada je Gucci redizajnirao kultne "Sylke" mokasine kao gležnjače, znali smo da će biti instant hit. Uradite kao Emilie i stilizujte ih uz midi suknju i čarape za dodatni komfor.

8mqJhHdh9S5Zxr7JbGwa39-768-80.jpg.jpg
(Image credit: emilie_tla)