Postoji nekoliko načina na koje možete da stilizujte maramu (ešarpu, šal), ali britanska modna kuća Burberry se potrudila da u orbitu trendova lansira jedan, koji je postao ključni način stilizovanja iste. 

Setite se samo Burberry revije za kolekciju jesen/zima 2014 na kojoj je Cara Delevingne dominirala, stilizovana u svileni trenč dopunjen oslikanom maramom, prebačenom preko, tako da joj je slobodno padala po sredini grudi, pričvršćena tankim kaišem na struku. Ili Olivije Palermo koja se upravo u jednoj takvoj kombinaciji pojavila na poslednjoj Burberry reviji?

Ukoliko vam još uvek nije jasan način na koji možete da nosite maramu, mi vam donosimo 6 saveta koji će vam biti od koristi. 

Savet #1: Birajte  laganu, svilenkastu maramu

Ovo je možda i najvažniji savet ukoliko želite da iznesete ovaj look: Vuneni šal ili pamučna, debela marama su modeli koje bi trebalo da izbegavate. Birajte neku koja je tanka, lagana. Od svile, viskoze ili platna.

Savet #2: Pričvrstite tankim kaišem

Širina kaiša zavisi od debljine tkanine, ali pošto smo vas savetovali u prethodnom delu da nosite tanke, svilenkaste marame, naš predlog je da se držite tankog, kožnog kaiša u jednoj boji, i to nekoj neutralnoj (što tanja marama, to tanji kaiš). Tanak kaiš će izgledati sofisticirano i elegantno, pružajući priliku vašoj marami da zablista.

Savet #3: Ne stežite pojas previše

Kaiš treba da vam bude na struku, ali izbegavajte da ga stegnte previše.

Savet #4: Birajte marame koje imaju atraktivnu ivicu

Možda to još ne znate (iako vam ne verujemo) ali rese su ove sezone itekako u modi, pa neka marama sa resama može da bude savršen izbor.  

Savet #5: Obratite pažnju na dužinu marame

Za najbolji mogući efekat, najbolja je dužina koja vam pada do polovine bedra, što bi značilo da predugačke marame ili one koji vam dođu do linije grudi, izbegavate za ovakvu vrstu stilizovanja. Ista je stvar sa širinom. Ukoliko je u pitanju neka svilenkasta marama, onda je idealna širina oko 40, 50 cm, ali ukoliko se odlučite za neku puniju maramu (pamučni šal) koji će poslužiti kao svojevrstan pončo detalj, onda može i dupla, jer u tom slučaju važi "što raskošnije, to bolje".    

Savet #6: Nemojte da izbegavate slojevitost

Da, marama preko haljine ili trenča je najidealnija kombinacija. Ali ukoliko preko haljine obučete blejzer ili kardigan, pa i vaš zimski kaput opet ćete biti chic, pogotovo kada krenu da padaju snežne pahuljice.