5 MODELA PATIKA KOJI NIKADA NE IZLAZE IZ MODE: Ako planirate novu kupovinu, proverite u koju obuću vredi investirati

Zbog svog bezvremenog dizajna, ove patike su bestselleri širom sveta već decenijama.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Postoji nekoliko statement komada u našem garderoberu koji nikada ne izlaze iz mode - pre koliko god vremena da ste ih kupili: trench coat, farmerice ravnog kroja i bela košulja s dugmadima. A šta je sa patikama? Patike su jedan od najuniverzalnijih komada obuće - ali ne ispunjava svaki model fashion kriterijume.

Da bismo vam pomogli pri odabiru novog modela za 2024, ističemo 6 onih koji su vredni investiranja jer nikada neće izaći iz mode, a to potvrđuju decenije njihove popularnosti. 

1. Vans Old Skool

Klasične skejt patike brenda Vans danas imaju status kultnog modela, a lansirane su još 1977. godine. S prepoznatljivom bočnom prugom, ove udobne i svestrane patike odavno su prevazišla svoju prvobitnu namenu i izgledaju sjajno uz gotovo sve stilove. Naša preporuka je da ih nosite u kombinaciji s farmerkama širokog kroja i bomber jaknom.

Vans 

2. Adidas Stan Smith

Nazvane po velikom američkom teniseru Stan Smithu, ovaj klasičan model brenda Adidas postao je jedan od najprepoznatljivijih u svetu u proteklih 50 godina. Udobne i elegantne, Stan Smith patike se odlično slažu uz oversize belu košulju i farmerke, pružajući cool izgled.

Adidas 

 3. Converse Chuck Taylor All Star

Ako već nemate par All Star patika, dodajte ih na svoju shopping listu za 2024. godinu. Ovaj ikoničan model danas dolazi u stotinama novih verzija dizajna, te je gotovo nemoguće da ne nađete jedan po vašem ukusu, a moći ćete da ih kombinujete uz sve - od haljina do farmerki.

Converse 

 4. Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 definitivno su jedne od najpopularnijih Nike patika svih vremena. Originalan potpuno beli model je večiti br.1 zbog svoje svestranosti i sporto-elegantnog dizajna, a mi smo ove sezone odabrali ovaj special edition čiji je swoosh u trendy bordo boji.

Nike 

 5.  Veja V-10

Iako je novija na tržištu patika u poređenju sa konkurencijom koja ima decenijski staž, Veja je brzo stekla popularnost zahvaljujući ekološkoj etici i odobravanju poznatih ličnosti poput Reese Witherspoon, Laura Dern, Kate Middleton i Jennifer Garner. Savremeni dizajn modela V-10 savršeno se uklapa uz gotovo svaki izgled.

Veja