Davno je prošlo vreme kada su elegantne cipele na štiklu i oksfordice bile jedini izbor obuće za posao - patike su, na našu veliku sreću, već nekoliko godina unazad pravi go-to odabir i za dnevne poslovne prilike.

Politika velikog broja kompanija napustila je koncept "casual petka" i učinila da se bilo kog dana u nedelji osećamo udobno, ali i stilizovano.

Tokom procesa implementacije patika u svakodnevne outfite, došli smo do nekoliko zaključaka: sve dok ostatak odeće izgleda dobro promišljeno i koordinisano, obuća će biti poslednje na šta će kolege obraćati pažnju. Takođe, pokušajte da u odevnu kombinaciju uključite barem jedan kvalitetno ukrojeni element, bilo da je to blejzer, pantalone ili košulja.

U nastavku pogledajte 5 modnih predloga za poslovni outfit koje smo pronašli kod stylish devojaka sa Instagrama.

Bela košulja + oversize odelo + patike

Fashion devojke sa Instagrama ljubiteljke su neutralnih outfita, a kada na to dodate oversized kroj - ima te zagarantovani stylish stajling. Bela košulja je tu kao provereni klasik koji daje taj "office" look. 

 Denim on denim + patike

Kao trend sezone, denim se vratio na velika vrata, a nekadašnji faux pas, pogađajte, više to nije! Usudite se da kombinujete farmerke sa opuštenom košuljom istog materijala, a celu kombinaciju dodatno podignite kultnim Adidas Gazelle patikama.

Klasično crno odelo + košulja sa kravatom + patike

Isti model patika uklopite sa strogim crnim odelom, a na sve to dodajte i masculin efekat uz pozajmljenu mušku kravatu u jednakom tonu. Bićete prava inspiracija!

Komplet + bela majica + patike

Popularnost kompleta i dalje je na snazi - iskoristite to, i napravite zaokret kombinovanjem matching suknje i sakoa, a da ceo izgled ne bi bio previše strog, zaokružite ga parom omiljenih trendy patika.

 Komplet različitih boja + patike

Leto je u jeku, pa zašto ne bismo osvežili poslovnu svakodnevicu spojem sakoa i pantalona različitih boja (po mogućstvu, neka jedno od dvoje bude neke jarke boje, pa ipak je mesec jul?!).