Već na početku proleća nazirao se mogući povratak ovog timeless komada, ali sa dolaskom visokih temperatura sigurna je jedna činjenica - maksi haljina biće vaš provereni letnji adut. Nakon godina lojalnosti midi dužinama, uz tek poneki izlet sa mini haljinama, ponovo je vreme da proširimo svoje horizonte (ili bolje rečeno rubove).

Priznajemo, Instagram je odigrao veliku ulogu u otvaranju naših očiju - modne influenserke iz dana u dan prezentuju nove stylish modele.


Ne samo da su dugačke haljine neosporivo udobnije, one su i vizuelno upečatljivije. Drugim rečima, možete svesti modne dodatke na minimum i pustiti da vaša haljina govori za sebe.

Cvetni ili grafički printovi ostaju i ove sezone popularni, posebno na haljinama bez leđa. Ali, minimalistički talas je takođe vrlo izražen, te ćemo primetiti i veliki broj monohromatskih kombinacija. 

U nastavku pogledajte predloge najlepših dugih haljina sa Instagrama koje smo vam pripremili za ovo leto.

Dezenirana haljina

 Duga haljina sa diskretnim dekolteom naglasiće vašu ženstvenost.

 Crna haljina

 Crna haljina lako će ostati vaš modni džoker i na prelasku sezone - jednostavno dodajte otkopčanu košulju i dobićete zaokruženu modnu kombinaciju. 

Haljina na pruge

Ko kaže da su pruge rezervisane samo za Francuskinje? Leto je pravo vreme da biramo dezen koji nosi dah mora, sunca i lepršavog stila.

Haljina u zemljanim tonovima

 Zemljani tonovi posebno su aktuelni zahvaljujući quiet luxury trendu - instant moderan look zagarantovan je u trenu.

Cvetna haljina

 Večan komad koji zasigurno već posedujete najlepše će se stilizovati pletenim aksesoarima poput torbe od rafije i espadrila na vezivanje.

 Karirana haljina

 Za modne entuzijaste, ovo je haljina sa kojom ćete biti primećeni gde god se pojavite.