Naprosto nam je u prirodi da kako se kalendarski približavamo toplijim mesecima - naša razmišljanja gravitiraju ka haljinama.

Iako su komad koji je kod mnogih prisutan u ormanima tokom cele godine, verujemo da nema boljeg osećaja od uvlačenja u svoju omiljenu haljinu bez potrebe za hulahopkama ili džemperom prebačenim preko ramena.

Ovaj osećaj može se porediti i sa izlaskom i čizama i uskakanjem u trendi patike za proleće, ali haljine uvek važe za miljenice svih dama koje neguju ženstven izgled.

Verujemo da moge žene, kada god žele sebe da obraduju novim modnim komadom inspiraciju za iste traže upravo kod Francuskinja, i to s pravim razlogom.

Svi strastveni obožavaoci francuske estetike obradovaće se listom trendi haljina za proleće koje daju sveukupni french pečat! Kakve modele zapravo nose žene sa najviše stila pogledajte u nastavku:

1. Crna haljina

Definitivno jedna od glavnih komada koje možete nositi na ulicama Pariza i osećati se kao kod kuće jeste crna ležerna haljina.

2. Mini haljina sa dugim rukavima

Iako se ne slažemo sa zastarelim pravilom da je dovoljno pokazati samo jedan goli deo tela u isto vreme, postoji nešto tako šik u mini haljinama sa dugim rukavima—nešto čemu Francuskinje naprosto ne mogu da odole.

3. Karirani dezen

Od svih klišea u francuskom stilu, jedan koji Francuskinje zapravo nose je gingham i velike su šanse da će ga nositi i na haljinama ovog proleća.

4. Nabori

Kada je francuska moda ju pitanju - sve je u detaljima, pa nije ni čudo što su nabori tako popularni među galskim devojkama. Postoji nešto tako šarmantno u u njima što ih čini komadom kom je nemoguće odoleti.

5. Jednostavna slip haljina

Stil Francuskinja možemo opisati frazom „manje je više“ u čiju kategoriju definitivno spada i slip haljina.

6. Pletena haljina

Pletene haljine se smatraju osnovnim zimskim komadom, ali, sa klimom koja je donekle slična našoj, Francuskinje ih nose i tokom prolećnih meseci.

7. Cvetna haljina

Cvetne haljine su obavezan komad u ormanima Francuskinje na prelazima iz sezona. Dok ih u jesen nose sa čizmama do kolena, na proleće ih rado kombinuju sa sandalama ili mokasinama. Francuskinje cvetnu haljinu defitivno smatraju najsvestranijim komadom koji poseduju.