Modni klasik koji nikada neće izaći iz mode su – uz belu košulju, malu crnu haljinu, one savršene farmerke i udoban džemper od finog pletiva – i elegantne pantalone širokih nogavica.

Reč je o svestranom komadu odeće, čiju praktičnost ljubitelji mode širom sveta svakodnevno dokazuju svojim cool stajlinzima.

Bilo da se radi o plisiranim verzijama, sa ravnim i širokim nogavicama ili varijantama visokog struka, takozvane kancelarijske pantalone, inspirisane dizajnom klasičnih muških pantalona, ponovo su u fokusu.

Model koji je ove sezone apsolutni hit, fashionistkinje vole da nose u kombinaciji sa patikama, mokasinama, štiklama... Nepravedno okarakterisane kao dosadne, ove pantalone sada dominiraju modnom scenom, ali i profilima poznatih trendsetera na Instagramu.

Njihova prednost je što laskaju svakoj figuri i stilu, kao i godinama, pa ih s puno stila nose i pedeset plus modne ikone poput Grece Ghanem, Carmen Gimeno, Pilar De Arce, Maye Musk...

Pored Instagram trendseterki, nose ih i najpoznatije dame sa kraljevskih dvorova poput princeze od Walesa, kraljice Letizije, kraljice Maxime, princeze Mary...

Ako se plašite da bi ove vrste pantalona mogle izgledati preozbiljno, učinite ostatak outfita jednostavnijim.

Brojni brendovi su se ove sezone potrudili da na policama popularnih brendova zanimljivih modela ovih popularnih pantalona ne manjka, a fantastične komade našli smo u Zara radnjama:

Zara Zara pantalone širokih nogavica