Kako se približavaju 40-im godinama, većina žena može sa sigurnošću reći da znaju koji je njihov stil. Ili bar šta više vole da nose, a šta bi radije izbegavale po svaku cenu. Poznavanje sopstvenog stila je svakako prednost, a boravak u zoni komfora i odupiranje isprobavanju novih trendova može biti mana i svakako je preporučljivo da ih pratite čak i ako imate više od 40, 50 ili 60 godina.

Kako biste ostali verni svom stilu i ipak imali priliku da ugradite najnovije trendove, donosimo vam nekoliko ideja koje će vam pomoći da se oblačite po poslednjoj modi, bez obzira na godine.

Igrajte se kombinacijama materijala

Kombinujte razne komade i materijale koji se na prvi pogled ne uklapaju i od njih napravite nezaboravan i autentičan outfit.

Tu haljinu koju čuvate samo za posebne prilike nosite u kombinaciji sa mramom oko vrata ili mekim džemperom. Isto tako, nemojte se suzdržavati od nošenja najudobnijih komada, pa visoke potpetice zamenite trendi mokasinima ili baletankama.

Investirajte u posebne komade

U dvadesetim godinama sve se obično svodi na praćenje najnovijih trendova kako biste se što bolje uklopili u društvo i svet mode, ali u nešto zrelijim godinama možete iskazati samopouzdanje odabirom posebnog komada koji odražava vašu autentičnost.

Bilo da je u pitanju velika i praktična trendi torbica, asimetrično odelo ili šareni par cipela, ne oklevajte da izaberete komade koji će izraziti vaš karakter.

Neka oversized komadi budu vaš oslonac

Kombinovanje različitih dimenzija je dobar način da poboljšate svoj stil. U stvari, nešto tako jednostavno kao poput XXL jakne može učiniti vaš outfit punim pogotkom bez osećaja da na bilo koji način gurate mladalačke trendove.

U njoj ćete se osećati udobno i sigurno i izgledaćete veoma prefinjeno i moderno.

Promislite o svojoj paleti boja

Izaberite boje u skladu sa vašim dnevnim raspoloženjem i oko njih gradite stajlinge. Ne morate nužno da se oblačite monohromatski, ali je dobro ako imate dominantnu boju oko koje ćete uskladiti ostale komade. Na primer, ako je plava, izaberite prateće komade u komplementarnoj beloj ili crnoj boji i tako postići jednostavan, ali upečatljiv trendi izgled.

Ne plašite se eksperimentisanja

Vi najbolje poznajete sebe i samo vi znate šta vam zaista odgovara, a šta ne. Ako to uključuje neke neobične komade, još bolje! Eksperimentišite sa dvobojnim pantalonama, džemperima neobičnog dizajna ili kaputima od različitih materijala.

Animal print je i dalje klasik

Dezen tigra ili leoparda je bezvremenski klasik na koji uvek možete računati da će podići svaku odeću. Kaputi sa ovim dezenom su veoma upečatljivi, ali ništa manje efektno neće izgledati ni obična košulja sa takvom šarom, kao ni suknja, cipele ili tašna, jer će i najdosadniji stajling učiniti veoma uočljivim.

Istaknite struk

Isticanje struka uz pomoć kaiša jedan je od najjednostavnijih trikova da svaki stajling učinite ženstvenim i elegantnim. Ovaj neodoljivo šik detalj možete da nosite čak i ako imate više od 60 godina i uparite ga sa trenutno vrelim trendom maksi suknji, mantila ili prolećnog kaputa.

Ne potcenjujte basic komade

Naravno, poziv na eksperimentisanje ne isključuje maksimalno korišćenje basic komada! Oni će istaći vašu prirodnu lepotu i biti vaš pouzdan oslonac kad god vam ponestane ideja. Imajte poverenja u sve komade u večno popularnim bojama, kao što su tamnoplava, siva ili crna, i iskoristite ih da kreirate upečatljiv outfit u rekordnom roku.

Obratite pažnju samo da istaknete liniju ili barem dodate neke zanimljive dodatke, poput upečatljive tašne ili cipela efektnijeg dizajna.

Pronađite svoj zaštitni znak

Ne postoji ništa autentičnije od modnog simbola koji je postao vaš zaštitni znak. Možda je to određena boja, majice na prugce, leopard print ili maksi torba, ali šta god da je, to je ono zbog čega ljudi prvo pomisle na vas kada to vide! Jedna od čari doba iznad 40 godina je upravo poznavanje sebe i sposobnost da kreirate autentičan stil koji ćete nositi na jedinstven i samouveren način.

 Izvor: tportal.hr