Kada je reč o modnim detaljima, nema značajnijeg od torbica. Nakon što je sve ljubitelje mode potpuno zaludeo trend mini torba, nekih toliko minijaturnih da jedva u njih stanu osnovne stvari, slika na modnoj sceni znatno se menja. U godini pred nama zaboravite na mini modele, predmet požude biće torba u obliku polumeseca.

Bio je to jedan od najznačajnijih trendova 2000-ih, Croissant torba Louis Vuittona, prepoznatljiva po zakrivljenim linijama, podigla je popriličnu prašinu u modnom svetu. Dve decenije kasnije Nicolas Ghesquière, na čelu umetničkog dela francuske kuće kožne galanterije, inspirisan je upravo tim modelom u svojoj kolekciji Cruise 2022., u sklopu koje predstavlja Loop. Mala zaobljena torba zlatnim lancem nepogrešiv je znak Y2K estetike.

Nema sumnje, po pitanju torbica trendovi iz 2000-ih imaju snažan učinak, a nekad popularni modeli doživljavaju blistav povratak. Ipak Louis Vuitton nije jedini brend koji je na modnim pistama svojih revija našao posebno mesto za torbe u obliku polumeseca ili popularno zvane 'hobo' torbe.

Tu je i Loewe, koji prvi put u kolekciju za proleće/leto 2022. uvrstio model Luna, zatim Fendi, čija je Croissant torbica redovno bila na listi čekanja pre dvadesetak godina.

Od Louis Vuittona do Copernija, popularnost torbi u obliku polumeseca je u porastu

Na samom kraju, nemoguće je ne spomenuti esencijalnu Coperni Swipe torbu koja se od svog nastanka našla u zagrljaju svih najuticajnijih devojaka i diktatorki trendova, od Camille Charrière do Léne Mahfouf i čak manekenke Mice Arganaraz. Sa svakom novom sezonom, modni dvojac koji stoji iza mladog brenda, Arnaud Vaillant i Sébastien Meyer, zabavlja se smišljajući nove varijacije.

Koju torbu u obliku polumeseca nabaviti za 2023?

Među modelima torbi u obliku polumeseca, koji svakako privlače pažnju, je torba brenda Patou u vitaminskim nijansama, uvek odlični klasični modeli Stelle McCartney i Manga, ovalni model s potpisom Copernija, minimalistička poslastica iz Stauda, besprekoran Ganni ili pak Paco Rabanne za pravu party devojku.