S obzirom na to da većinu dana tokom radne nedelje provodimo na poslu, shopping korpa se pretvorila u vešto izabrane komade koji su pogodni i za odlazak na posao. Večito pitanje "šta je prikladno obući za posao?" prestaje da bude dilema onoga trenutka kada pronađete idealnu haljinu za od 9 do 17h.

Haljine su sjajne saveznice poslovnog kodeksa oblačenja naročito zbog toga što na efektan način odražavaju vaš osećaj za stil. Odbacite klasična odela i odlučite se za pletene modele haljina ili one sa kaišem i dokažite da je zima zaista odličan stilski period. Za potpuni preppy izgled, kombinujte polo kragnu sa mokasinama. Prihvatite džemper-haljinu, koja je uvek siguran izbor, ili klasični uži model ako želite da istaknete svoju figuru. Nema sumnje, izbor je zaista velik, a kakve haljine nositi na posao pogledajte u nastavku.

Za chic izgled: Midi haljina

Izuzetno sofisticirane midi haljine su idealne u profesionalnom kontekstu. Usvojite pripijene modele poput onih brendova Rouje ili Coperni ili naglasite struk vunenom Wolfordovom haljinom.

Za ležeran izgled: Košulja - haljina

Haljina - košulja je klasičan izbor. Popularizovani 1960-ih, ovi modeli se nose u verzijama od teksasa ili somota ili njihovim vrlo kratkim verzijama, kao ih vide Jacqemus i Alaia.

Za izgled inspirisan 70-im: Boemska haljina

U modnim ormarima se itekako oseća uticaj 70-ih, a boemska haljina je dobar kompromis između elegancije i jednostavnosti. Sama po sebi je dovoljna, o čemu svedoče modeli Ganija ili Vanesse Bruno, tako da nema potrebe dodavati puno detalja. Leti uz nju nosimo ravne sandale, dok su zimi pravi izbor čizme od brušene kože.

Za udoban izgled: Wrap haljina

Od 1930-ih, haljina na preklop je tipičan model sofisticirane radne odeće. Bilo da je svilena, pletena, šarena ili sa dezenom, nikada vas neće razočarati. Tražite legendarni model u koji biste uložili? Nemoguće je pogrešiti ako odaberete haljinu Diane Von Furstenberg koja ju je proslavila.

Za udoban poslovni izgled: Pletena haljina

Pletene haljine takođe odlično funkcionišu u profesionalnom okruženju. Dajte prednost dugim modelima, sa kragnama u visini vrata i delikatnim detaljima kao što su nabori. Haljine iz &Other Stories ili Arketa su prave stilske čaure u koje se možete umotati. Treba razmisliti i o verzijama koje podsećaju na polo i teniske haljine, ali opet posegnite za modelima dužine ispod kolena.

Za bezvremenski izgled: Haljina sa kaišem

Haljina sa kaišem ne samo da naglašava vaše obline, već i dodaje strukturu poslovnom izgledu. Možete se odlučiti za funkcionalan model (poput onih iz Guccija) ili za pletene haljine (poput onih iz H&M-a i Manga).

Za elegantan izgled: Uska haljina

Ako je kodeks oblačenja na vašem radnom mestu formalniji, klasične uske haljine biće vaš najbolji modni prijatelj. Ali to ne znači da moraju biti dosadne: da biste se istakli, prilagodite modele promišljenim detaljima, kao što ih vidi Dolce & Gabbana, ili se odlučite za besprekornu minimalističku siluetu koju su predložile Victoria Beckham i Khaite.

Za izgled koji prolazi u svim godišnjim dobima: Denim haljina

Glavna prednost teksas haljine, osim što je vanvremenska, jeste činjenica da se može nositi uz sve. Ove zime preporučljivo je favorizovati duge modele kao što su Chloe ili Giuliva Heritage, sa čizmama na potpeticu za savršen izgled inspirisan sedamdesetima.