Dok se Francuskinje ne plaše da isprobaju nove trendove, ali i ruše stereotipe koji su često vezani za francusku estetiku, ne može se poreći da su najbolje u nošenju klasičnih, bezvremenih komada koji dominiraju u njihovoj garderobi.

Francuskinje su nam pomogle da bolje razumemo potrebu za basic i statement odećom, koja može da se kombinuje na sto načina i uvek je praktična i nosiva. Isti je slučaj i sa obućom. 

Kao veliki frankofili, uvek tražimo nove načine da svom izgledu damo neku galsku notu i šarm. Na pragu proleća, posebno nas interesuje koje će to prolećne cipele nositi Francuskinje. Da se razumemo - potreban nam je onaj par i za kišu, i za sunce, i za izlazak, i za office. 

Istražili smo zato desetine Instagrama Francuskinja i otkrili 8 modela cipela koje ćete morati da posedujete.  

1. Pletene cipele

Niko ne ceni pletene cipele više od Francuskinja, naročito u kombinaciji sa pletenim torbama - čim temperature počnu da rastu.

 2. Chunky sandale

Nijedan model cipela nije bio toliko rasprostranjen u poslednjih nekoliko godina kao ravne sandale sa glomaznim kaiševima, ali i đonom. Lako je pretpostaviti da bi Francuskinje zaobišle ovaj trend, jer stereotipi nalažu da one obično više vole da im sandale budu delikatnije. Ipak, ne dajte se prevariti, Francuskinje vole da budu moderne.

3. Klompe

Klompe se vraćaju kao trend svakog proleća, a ako ne znate kako da ih nosite, kopirajte Francuskinje - uz kožne pantalone, belu majicu kratkih rukava i pleteni džemper, imaćete savršen spoj retro i urbanog izgleda.

 4. Starke

Već znamo da su starke ovog proleća glavni trend, a ako ste mislili da Francuskinje ne nose patike - pogrešili ste. Od New Balance modela, pa sve do Converse, one vrlo rado biraju ove modele, ali isključivo u chic, neutralnoj, monohromatskoj paleti boji.

 5. Espadrile

U redu, znamo da espadrile mogu da izgledaju kao tipičan francuski modni kliše, ali su bukvalno na nogama svih Francuskinja na proleće. Uprkos tome što su poreklom iz Španije, Francuskinje su ovu cipelu prihvatile kao svoju, noseći je sa svime, od lebdećih haljina i suknji do vintage teksasa.

 6. Mules potpetice

Iako Francuskinje nose visoke potpetice, otkrivamo da se sve više influenserki odlučuje za niske štikle kako bi svom izgledu dale na uglađenosti i eleganciji - mules su im posebno drage. 

7. Baletanke

Možda najveći kliše u francuskom stilu od svih njih (osim beretki i bretonskih pruga), jesu baletanke. Jedna od prvih stvari za kojom Francuskinje posežu kada se završi sezona čizama, biće i naša omiljena ovog proleća. Naročito kada pogledate najnovije, upgrade-ovane i mnogo zabavnije modele baletanki koje nam nude high-street brendovi.