Srpske manekenke i Elle Style Awards dobitnice, koje su krasile naslovne strane našeg Elle izdanja, samouvereno nižu poslovne uspehe na pistama svetskih fashion metropola za prestižne modne kuće.

Jovana Krneta, čarobna lepotica koja je prepoznatljiva po svom look-u obrijane glave, osvojila je Elle nagradu za modela godine 2019. godine, kada smo je i sa velikim ponosom videli na pistama kako nosi kreacije legendarnog Tom Forda i prestižnog italijanskog brenda Max Mara. Ove sezone oduševila nas sa svojim velikim runway povratkom noseći ekscentrične komade iz najnovijih jesen-zima kolekcija za 2022-23 koje su prikazane na Nedelji mode u Milanu i Parizu.

Jovana je nedavno po drugi put bila cover star Elle magazina kada samo sa njom pričali o njenim umetničkim delima i unikatnim slikama. Naime, ona nam je posle svoje prve samostalne izložbe Universe Is Serving You otkrila priču o manekenskim počecima.

“Modeling me zapravo preterano nije ni interesovao. Mene je Jelena (Ivanović) našla na ulici i onda sam krenula kod nje sa petnaest godina. Na drugoj godini fakulteta odlučila sam da želim da proputujem svet, da vidim sve muzeje i izložbe i da upoznam sve kulture. Kada sazriš, postaneš svestan koliko je važno da iskoristiš sve što imaš i da ne postoji to vreme koje možeš da izgubiš. Bilo je potpuno spontano, ali nikad nisam prestala da crtam. Uvek sam nosile sveske sa sobom. Tako sam beležila i formirala se i kao ličnost. Sama sebe formiraš, nekako te niko u školi ne uči šta je život. “

Danas je Jovana jedna vidno ostvarena i unikatna persona koju smo na poslednjim fashion week-ovima u Parizu i Milanu sa velikim ponosom gledali kako nosi ekstravagantne komade na revijama poput Alexander McQueen, Emporio Armani, GSDC, Dolce&Gabanna.

Imaxtree Pogledajte kako je izgledala.

Tu je i još jedna jedinstvena lepotica iz Srbije koja krasi svetske piste - Ivana Trivić. Nju smo ove sezone mogli da vidimo rame uz rame sa Jovanom na reviji GSDC, dok nas je njen look za kolekciju brenda ANDREĀDAMO ostavio bez daha.

Imaxtree Pogledajte kako je izgledala.

Osećaj ponosa je teško opisati kada vidimo ove slike srpskih Elle devojaka na pisti, a pogotovo uz činjenicu da unikatni look i biti svoj je ipak esencijalni aksesoar u fashion industriji.

Tekst: Ana Ostojić